#

У Гатному відбулося перепоховання загиблих воїнів у Другій світовій війні

10.05.2018 16:29
У Гатному відбулося перепоховання загиблих воїнів у Другій світовій війні

8 травня в селі Гатному на Київщині перепоховали останки тридцяти семи радянських солдат, які в 1941-му році захищали Київ

Про це повідомляє "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу "Опозиційного блоку".

Особи п’ятьох з загиблих воїнів встановлено. Їх розшукали в Києво-Святошинському, Баришівському і Бориспільському районах.

За словами голови фракції Опозиційного блоку у Верховній Раді Юрія Бойка, у Гатному вже поховано понад тисячу радянських солдатів, що знайшли свій спочинок у цій землі. "Але допоки не поховано останнього солдата, війна не закінчена. Я пишаюся співпрацею з пошуковцями і можливістю допомагати їхній важливій роботі. Це для мене особисте. Мій дід-танкіст теж пропав безвісти 1941 року, в перші дні війни під Білостоком, на напрямку головного удару німців. Він був командиром танку "КВ-1". Ми разом з пошуковцями загону “Дніпро-Україна” довго його шукали: простежили шлях частини, це був кінець липня 1941-го, знаємо, де вона "згоріла" в боях в кінці липня 194-го, і нарешті одинадцять років тому його вдалося розшукати. Ми продовжимо шукати загиблих і повертати світлі імена синів нашої Вітчизни їхнім родинам та всьому українському народові. З Днем Перемоги!", - заявив він.

За більше дванадцяти років  вдалося розшукати майже 1145 воїнів, 165 з яких ідентифіковані. Перепоховання полеглих солдат в селі Гатному Києво-Святошинського району відбувається двічі на рік – восени у День визволення Києва і навесні напередодні Дня Перемоги.

Наприкінці мітингу-реквієму і церемонії поховання, після залпу та проходження почесної варти, в небо здійнялися білі голуби як символ душ солдатів, які нарешті знайшли вічний спокій на землі Київщини. 

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: