#

У гімназії на Фастівщині зводять протирадіаційне укриття

12.03.2024 11:18
У гімназії на Фастівщині зводять протирадіаційне укриття
Фото з місця події

На території Мархалівської гімназії, що у Фастівському районі, триває будівництво протирадіаційного укриття цивільного захисту 

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу КОВА. 

Загальна площа приміщення укриття складає 366 м². Воно розраховане на одночасне перебування 235 осіб. Роботи виконуються коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії.

Підрядник розпочав роботи з облаштування укриття восени 2023 року. Спочатку будівельники виконали підготовчі роботи — демонтували старі приміщення та викопали котлован. Згодом розпочали бетонування фундаменту майбутнього сховища. Монолітні роботи вже виконані на 93%. Наразі фахівці працюють над проведенням гідроізоляції стін укриття. 

Загалом проєктом передбачено облаштування залізобетонних внутрішніх сходів та металевих дверей відповідно до правил протипожежної безпеки. Також будівельники виконають утеплення та оздоблення приміщень укриття, які в мирний час зможуть використовуватися для проведення гуртків та інших заходів для учнів гімназії.

Наразі у Мархалівській гімназії навчаються 117 учнів. Навчальний процес проводиться у змішаній формі в іншому закладі освіти у найближчому населеному пункті. Будівництво нового укриття дасть змогу організувати весь навчальний процес очно. 

Нагадаємо, що у Бориспільському районі будують укриття на території Іванківського ліцею.


Читати "Моя Київщина" у Facebook