#

У Гостомелі 97-річний житель викладає уроки духової музики

29.12.2020 14:50
У Гостомелі 97-річний житель викладає уроки духової музики
Леонід Мальчевський

У селищі Гостомель Леонід Мальчевський, якому нещодавно виповнилося 97 років, продовжує викладати уроки духової музики

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сайт Гостомельської селищної ради.

Зауважується, що Леонід Мальчевський за вагомий внесок у справу відродження духовності й патріотичного виховання молоді був нагороджений орденом кавалера Почесної відзнаки "Георгія Побідоносця золотий хрест з бантом", орденом та грамотою "За заслуги перед Збройними Cилами України" та іншими численними грамотами й відзнаками.

За свій тривалий вік він дав путівку в життя багатьом талановитим музикантам, які зараз працюють у столичних і армійських оркестрах, успішно гастролюють за кордоном.

У 1985 році Мальчевський переїхав до Гостомеля, де став керівникои місцевого оркестру. На Приірпінні він працював у Бучанській школі-інтернаті, був керівником духового оркестру підліткового клубу "Мрія" при профсоюзному комітеті Гостомельського склозаводу , проводив заняття в Ірпінській музичній школі. Наразі багато років поспіль очолює оркестр "Фанфари" ЦТДЮ.

У повідомленні ззаначається, щз 97-річний вчитель поділився секретами довголіття. Зауважується, що обливається холодною водою, харчується помірно, щодня випиває 30-40 грамів настойки власного виробництва. Проте сам чоловік вважає, що його тривалий  вік - від любові до  музики і людей.

Нагадаємо, що 27 грудня помер голова Гостомельського осередку Української Спілки ветеранів Афганістану (УСВА), учасник бойових дій на Сході України Іса Курамагомедов.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: