#

У Ірпені до першого вересня буде збудовано новий корпус школи №1

20.12.2019 15:22
У Ірпені до першого вересня буде збудовано новий корпус школи №1
фото з мережі Інтернет

У середу, 17 грудня, про план збудувати новий корпус школи заявив на засіданні виконкому Ірпінської міськради перший заступник міського голови Маркушин

Про це повідомляє "Моя Київщина" з посиланням на Ірпінську міську раду.

Новий корпус ірпінської школи №1 на 870 учнів міська влада хоче збудувати до початку навчального року й відкрити 1 вересня.

Будівельний проєкт передбачає спорудження в новому корпусі 27 класів, спортивної й актової зали та розширення їдальні. 

"Ми будемо так прописувати технічне завдання, щоби ми могли відкрити корпус 1 вересня. Спортзал можемо відкрити через декілька місяців", – сказав Олександр Маркушин. За його словами, тендерну процедуру планують провести в лютому.

Маркушин наголосив, що новий корпус школи №1 "повністю зніме навантаження з центральної частини Ірпеня, розвантажить і 2-гу, і 12-ту школи".

Він повідомив, що на це будівництво в проєкті міського бюджету-2020 передбачено 80 млн грн.

"Корпус буде будуватися виключно за гроші Ірпінської міської ради, за кошти з бюджету розвитку, бо від держави, з області немає співфінансування. Обіцяють, але поки, на жаль, не дають", – відзначив Олександр Григорович.

Він зауважив, що комунальні підприємства "Ірпіньводоканал" та "Теплоенергопостач" зможуть забезпечити водо- й теплопостачання нового шкільного корпусу:

"Усі комунікації, всі потужності є", - зазначає Маркушин.

Нагадаємо, новий корпус школи №1 матиме три поверхи. Проєктанти врахували вимоги щодо інклюзивності простору – щоб діти з особливими потребами комфортно пересувалися будівлею.

Нагадаємо, що в Ірпені місцева влада знесла водонапірну вежу.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: