#

В Ірпені планують провести День донора

23.09.2020 08:50
В Ірпені планують провести День донора
Фото з мережі Інтернет

Завтра, 24 вересня, в Ірпінській міській поліклініці на вулиці Садовій планують провести платний День донора

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Правда Ірпеня".

Взяти участь в даному захоті можуть усі охочі віком від 18 до 55 років. Забір крові буде проводитися з 9:00 до 13:00.

Кров прийматимуть у відділенні невідкладної допомоги. Донори повинні мати при собі паспорти (з реєстрацією в Київській області) та ідентифікаційні коди.

Перед здачею крові учасники акції отримають безкоштовний сніданок. Також їм нададуть довідки про звільнення від роботи чи навчання на два дні.

Також у повідомленні зазначається, що напередодні здачі крові не слід вживати алкогольні напої, переїдати. У день здачі крові після легкого сніданку людина має зранку прийти на станцію переливання крові з документом, який посвідчує особу. Далі вона отримує необхідну інформацію про донорство, свої права та обов’язки, заповнює анкету, проходить співбесіду з лікарем, медичний огляд та лабораторні обстеження. Серед абсолютних протипоказань слід відзначити ВІЛ-інфекцію, сифіліс, вірусні гепатити, туберкульоз, а також наявність гострих та багатьох хронічних неінфекційних захворювань, алкоголізм та наркоманію.

Нагадаємо, що у жовтні цього року в мікрорайоні Стоянка, що в Ірпені, відкриється ще один сучасний дошкільний навчальний заклад.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: