#

У Ірпені відбудеться презентація книги відомого українського автора

22.02.2021 18:05
У Ірпені відбудеться презентація книги відомого українського автора
Фото з місця події

У Ірпені відбудеться презентація другої редакції книги Михайла Хая "Микола Будник і кобзарство", перевиданої наприкінці минулого року

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на пресслужбу Ірпінської міської ради.

Микола Будник – наш видатний земляк, який був ключовою фігурою у відродженні українського кобзарства. Майже 20 років він жив і творив саме у нашому місті. Тому вже наступного тижня до Ірпеня на презентацію книги з’їдуться кобзарі з різних куточків України, і ми матимемо унікальну можливість наживо почути звуки бандур та виконання творів Миколи Будника, – розповів Ірпінський міський голова Олександр Маркушин.

У презентації й концерті, присвяченому пам’яті Миколи Будника, візьме участь автор книги, доктор мистецтвознавства, лірник і бандурист Михайло Хай, а також відомі кобзарі, бандуристи й лірники Тарас Компаніченко, Олесь Санін, Микола Товкайло, Назар Божинський, Ждан, Ярослав Крисько, Сергій Волченко, Тарас Силенко.

Через карантин кількість глядачів у Центральній бібліотеці буде обмеженою, тому на сайтах Ірпінської міської ради та Інформаційного агентства ITV відбуватиметься пряма трансляція заходу. Початок презентації – о 12:00.

Також нагадаємо, що 18 лютого в ірпінській школі №12 під час перерви постраждав учень 5 класу.


Читати "Моя Київщина" у Facebook