#

Японська компанія проведе дослідження в Ірпінській громаді

19.10.2023 14:00
Японська компанія проведе дослідження в Ірпінській громаді
Фото з мережі інтернет

Японська компанія Padeco проведе в Ірпінській громаді дослідження у рамках пілотного проєкту із переробки сміття

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на допис мера Ірпеня Олександра Маркушина.

Padeco – міжнародна консалтингова компанія, яка уповноважена міністерством економіки Японії вибирати та аналізувати проєкти для фінансування в Україні. З такою ініціативою до Ірпеня завітали регіональний радник Padeco Кокі Хіно та представник київського офісу компанії Володимир Гаркавий. 

Технологія, яку пропонують фахівці, є інноваційною і полягає у перероблянні побутових відходів в спеціальному апараті за допомогою високотемпературного пару. На виході обіцяють корисну у промисловості сировину і суттєве зменшення об'єму відходів.

Дослідникам потрібно три місяці, для того, щоб зрозуміти, чи підходить ця технологія для місцевих реалій. Якщо все пройде вдало та уряд Японії виділить фінансування – Ірпінська громада вже весною зможе отримати перші пробні машини для очищення навколишнього середовища. 

Крім побутового сміття, ця технологія може допомогти й з переробленням і зменшенням об'єму будівельних відходів, зокрема, бетону. Для Ірпінської громади це актуально, адже після руйнувань, які завдали російські окупанти, є великий об'єм будівельних відходів. Зараз вони здебільшого вивезені на різні звалища, та це рішення тимчасове. Для того, щоб не шкодити довкіллю, потрібно залучати новітні практики у процес переробки сміття.

Нагадаємо, що незабаром в Ірпінській громаді розпочнеться марафон з благоустрою та прибирання.

Читати "Моя Київщина" у Facebook