#

У Кагарлицькому районі чиновники незаконно приватизували частину озера

28.06.2018 16:11
У Кагарлицькому районі чиновники незаконно приватизували частину озера

Вчора, 27 червня, у прокуратурі Київщини повідомили про повернення земель водного фонду площею 6 га на території Кагарлицького району, які незаконно передані громадянам у приватну власність для особистого селянського господарства

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу прокуратури Київської області.

"Установлено, що у квітні 2017 року рішенням однієї із сільських рад Кагарлицького району відведено у приватну власність 3 громадянам для ведення особистого селянського господарства земельні ділянки загальною площею 6 га та змінено їх цільове призначення за рахунок земель водного фонду на території сільської ради", - повідомили у відомстві.

Однак, відведення земель відбулося з порушенням вимог земельного та водного законодавства, оскільки зазначені землі накладаються на землі водного фонду, а саме знаходяться у межах 25-метрової прибережної захисної смуги річки Безіменна, яка є притокою річки Горохуватка, та відносяться до земель загального користування.

Відповідно до вимог Земельного кодексу України, до земель комунальної власності, які не можуть передаватися у приватну власність, належать землі водного фонду та загального користування,  для ведення особистого селянського господарства, більш того, взагалі заборонено розорювання таких земель, садівництво та городництво.

Реагуючи на виявлені порушення, Кагарлицькою місцевою прокуратурою до суду пред’явлено позов про визнання незаконним та скасування рішення сільської ради і витребування земельних ділянок водного фонду площею 6 га з чужого незаконного володіння на користь територіальної громади села.

Крім цього, за фактом вибуття з комунальної власності зазначених земельних ділянок розпочато кримінальне провадження щодо посадових осіб сільської ради за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем)  КК України.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: