#

У Кагарлицькому районі невідомі повністю перекрили притоку річки Рось

18.03.2020 11:29
У Кагарлицькому районі невідомі повністю перекрили притоку річки Рось
Фото з місця події

Стало відомо, що річка Гороховатка – ліва притока річки Рось була самоправно перекрита через блокування глиною та бетоном безхазяйної гідротехнічної споруди в селі Стави Кагарлицького району

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку "Регіональний офіс водних ресурсів річки Рось" у Facebook.

"Встановлений факт самоправного перекриття річки Гороховатка, лівої притоки річки Рось. Гідротехнічні споруди водосховища – водоскид та донний водовипуск не регулюються. Щити та гвинтопідйомники водоскиду відсутні (зрізані), вікна у тілі шахти забетоновані. Шахта донного водовипуску засипана бетоном та землею, акваторія навколо шахти - глиною. Екологічні витрати води відсутні повністю", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що витрати води в річці Гороховатка в створі водосховища можуть підтримуватись лише завдяки випадінню значної кількістю опадів, яка зумовить перевищення нормального підпірного рівня та перелив води через стінки шахти.

Підписуйтесь на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

Також повідомляється, що такий стан гідротехнічних споруд водосховища унеможливлює регулювання рівня води у водосховищі, забезпечення екологічних витрат води в річці Гороховатка, а під час проходження повені чи зливових дощів може спричинити підтоплення вище розташованих територій

У відомстві розцінюють такі дії як протиправні і мають ознаки кримінального злочину. Матеріали спостереження спрямовані в Кагарлицьке відділення поліції Обухівського відділу ГУ Нацполіціі в Київській області.

Нагадаємо, що громадськість вирішила покласти край безкарності за забруднення річки Рось та змусити правоохоронні органи об’єктивно розслідувати факти злочинної діяльності підприємств та осіб, які фактично знищують водойму.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: