#

У Кагарлицькому районі під час карантину активізувалися піщані браконьєри (ВІДЕО)

01.04.2020 09:52
У Кагарлицькому районі під час карантину активізувалися піщані браконьєри (ВІДЕО)
Фото з місця події

Стало відомо, що активісти виявили черговий факт браконьєрства в селі Стайки, що у Кагарлицькому районі

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Стопкор".

Браконьєри видобували сотні тисяч тонн піску, викраденого під покровом ночі під час надзвичайної ситуації та карантину.

"Слідчі вилучають спецтехніку піщаних нелегалів, які видобували копалини у селі Стайки під Києвом. Ідеться про самохід «Волгоград», два земснаряди, дві вантажні баржі та причал", — передав з місця подій правозахисник Володимир Циганов.

Як зазначив старший слідчий Кагарлицького відділу поліції капітан Сергій Фоменко, правоохоронці внесли даний факт до ЄРДР за статтею 239 ККУ. Наразі оглядають місця події, досудове слідство триває.

Підписуйтесь на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

Зауважимо, що нелегали намивали пісок саме в період нересту, тоді, коли це категорично заборонено. Тож після проведення перевірки поліціянти конфіскували та опечатали техніку.

"Виявлено два земснаряди, також було виявлено рудовоз, де дійсно проводиться видобування піску", — повідомив начальник управління державного екологічного нагляду (контролю) Державної екологічної інспекції Столичного округу Ігор Гаєвський.

Утім, таке місце незаконного намиву піску в Київській області не одне. Активісти з початком карантину зафіксували до п’яти нелегальних локацій.

Також нагадаємо, що 24 березня, поблизу села Демівщина Кагарлицького району до водойми, яка розташована на річці Сезонка, випустили 382 кг риби.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: