#

У Кагарлику заборонили діяльність церкви московського патріархату

13.05.2022 12:06
У Кагарлику заборонили діяльність церкви московського патріархату
Фото з мережі Інтернет

Депутати Кагарлицької міськради ухвалили рішення призупинити діяльність УПЦ МП на території громади на період дії воєнного стану

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Кагарлик City".

Зазначимо, що під час позачергової сесії Кагарлицької міської ради, яка пройшла 12 травня, було розглянуте питання про призупинення діяльності УПЦ на території Кагарлицької МТГ на період воєнного стану.

Депутат міськради Сергій Будюк звернувся до колег із проханням проголосувати за відповідне рішення, адже, за його словами, переважна більшість жителів населених пунктів громади підтримує таку ініціативу.

У той же час настоятель Свято-Троїцького храму міста Кагарлика, благочинний протоєрей Василій Синюк висловив незгоду з проєктом рішення, мовляв,  духовенство і прихожани храмів УПЦ на Кагарличчині патріотично налаштовані люди.

Утім, майже одноголосно відповідне рішення було ухвалене. Це означає, що відтепер на території Кагарлицької громади буде встановлено охорону об'єктів нерухомості церковних громад УПЦ МП і введено особливий режим їхньої роботи.

Нагадаємо, що голова Київської ОВА Олександр Павлюк підписав розпорядження про перехід трьох релігійних громад Київщини з УПЦ московського патріархату до Православної Церкви України.

Читати "Моя Київщина" у Telegram