#

У Калинівській ОТГ хочуть розширити сміттєвий полігон

17.12.2021 11:00
У Калинівській ОТГ хочуть розширити сміттєвий полігон
Фото з мережі інтернет

Межі сміттєвого полігону "Десна-2" на Броварщині планують розширити за рахунок земельних ділянок, розташованих поряд

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Трибуну-Бровари".

У Броварській райдержадміністрації провели нараду та вирішили, що питання мають спільно вивчити керівництво сміттєвого полігону "Десна-2" і представники Калинівської громади, на чиїх землях і розташоване сміттєзвалище. 

Потужностей полігону вистачить лише на рік, тож запропоновано шукати ділянки під відкриття нової ділянки для захоронення побутових відходів.  Під час пошуків можливостей подальшого захоронення відходів на території Броварського району  розглядалася пропозиція використання під сміттєзвалища піщаних кар’єрів, наявних у районі. Проте цю ідею відхилили, адже під використання сміттєзвалищ вони заборонені.

Керівниця полігону зазначила, що не проти розглянути можливості розширення меж сміттєзвалища, якщо для цього є відповідна земельна ділянка. Своєю чергою Геннадій Каргін, керівник ПП "Еко-старт", зауважив, що підготовка і відкриття нового полігону триватиме щонайменше 3 роки.

Нагадаємо, що у селі Княжичі Броварської громади планується будівництво національної бази збірних команд України з футболу.

Читати "Моя Київщина" у Telegram