#

У Калитянській ОТГ перейменували вулицю Терешкової

20.09.2021 14:00
У Калитянській ОТГ перейменували вулицю Терешкової
Валентина Терешкова

Калитянська громада вирішила перейменувати вул. Валентини Терешкової в Мокреці на вул. Дружби

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Трибуну-Бровари"


Таке рішення рада громади схвалила ще під час 15-ої сесії, що відбулася 15 липня. Відповідний проєкт рішення підтримали в межах декомунізації.

Як ідеться в рішенні, вулицю перейменували керуючись, зокрема, законом "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки", норми якого мали бути виконані ще в 2015 – 2016 роках.

Чиновники вказують, що стосовно перейменування вулиці до них звернулися Український інститут національної пам’яті та громадянин Фелікс Зінченко. Із рішення також можна зрозуміти, що перед перейменуванням відбулося передбачене постановою Кабміну громадське обговорення.

Зазначимо, на сайті інституту ім’я Валентини Терешкової перебуває в переліку осіб, які підпадають під декомунізацію в межах декомунізаційного законодавства.

Нагадаємо, що слідство заявило, що перевіряє всі можливі версії смерті судді Печерського районного суду Києва Віталія Писанця, тому про виключення версії навмисного вбивства поки говорити рано.

Читати "Моя Київщина" у Telegram