#

У Канаді ініціювали створення стипендії імені Юрія Лубковича, який загинув у Броварах

26.01.2023 17:10
У Канаді ініціювали створення стипендії імені Юрія Лубковича, який загинув у Броварах
Юрій Лубкович

Випускники та керівництво програми CUPP запустили створення стипендії імені Юрія Лубковича, який загинув 18 січня у Броварах

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Область",чоловік проходив стажування за цією програмою у 2009 році.

За словами випускниці канадсько-української парламентської програми 2009 року Євгенії Вятчанінової, випускники запустили фандрайзер для майбутніх стажерів з України. Планують зібрати 50 тисяч доларів. Цих грошей буде достатньо для фінансування п'яти стипендій.

Євгенія Вятчанінова сказала:

Ідея іменної стипендії була вперше озвучена колишнім депутатом парламенту федерального рівня Жерардом Кеннеді, в якого свого часу Юрій Лубкович проходив стажування в рамках канадсько-української парламентської програми. Поспілкувавшись з паном Кеннеді випускники програми за підтримки дирекції вирішили втілили ідею іменної стипендії в життя. У Канаді встановлювати іменні стипендії, щоби вшанувати осіб, які залишили слід у пам’яті інших.

За її словами, збір коштів організувала Катерина Козачук, яка стажувалася в канадсько-українській програмі в тому ж році, що і Юрій. За станом на 23 січня зібрали майже 4 тисячі доларів від 19 жертводавців. Всього планують зібрати 50 тисяч. Ця сума дозволить п’ятьом молодим українцям пройти двомісячне стажування в канадському парламенті.

Варто зауважити, що Юрій Лубкович загинув 18 січня у Броварах. Там упав гелікоптер. Загиблий був державним секретарем МВС України.

Нагадаємо, що президент США Джо Байден та перша леді Джил Байден висловили співчуття родинам загиблих в авіатрощі у Броварах.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: