#

У Канівському та Київському водосховищі заборонили промисловий вилов риби

23.08.2019 05:25
У Канівському та Київському водосховищі заборонили промисловий вилов риби
Фото з мережі Інтернет

Учора, 22 серпня, Управління Держрибагентства виділило місця в Канівському та Київському водосховищі для проведення любительського і спортивного рибальства та заборонило промисловий вилов риби

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу Управлінням Держрибагентства у м. Києві та Київській області.

Таке рішення прийнято з метою охорони, збереження, раціонального використання та відтворення водних біоресурсів, популяризації рибальства.

Дія наказу поширюється на акваторію Київського водосховища, а саме на ділянку, обмежену з півдня створом: північна адміністративна межа с. Страхолісся Київської області – с. Бор Чернігівської області вверх за течією до с. Дніпровське Чернігівської області.

Також наказ діє на території акваторії Канівського водосховища на частині, яка обмежена створами: с. Витачів – північна околиця, с. Кийлів та південною адміністративними межами Стайківської сільської ради в напрямку на північну адміністративну межу Сошниківської сільської ради.

"Нововведення створені з урахуванням як інтересів рибалок, для яких риболовля має споживчий інтерес, так і для тих, хто дотримується принципу "впіймав - відпусти". Сподіваємось на ваше розуміння та підтримку", - прокоментував начальник Київського рибоохоронного патруля Володимир Мухін.

На даних ділянках забороняється промисловий вилов протягом року та будь-який вилов щуки в період з першого березня до закінчення весняно-літньої заборони на лов водних біоресурсів, у разі вилову – повернути у природне середовище.

Нагадаємо, що на території Київської області Київський рибоохоронний патруль створив пункти спостережень за рівнем коливання води.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: