#

У Катюжанці на Вишгородщині знайшли щоденник російського офіцера (ФОТО)

18.04.2022 10:00
У Катюжанці на Вишгородщині знайшли щоденник російського офіцера (ФОТО)
Фото з мережі Інтернет

У звільненому від окупантів селі Катюжанка Вишгородського району журналісти знайшли щоденник російського офіцера, у якому той розмірковував про війну, гітлеризм, смерть путіна, і критикував своє командування

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Схеми".

Щоденник військовослужбовця, ймовірно, офіцерського рангу, знайшли у школі після звільнення Катюжанки.

Окопавшись на території школи, москалі мали час на те, щоб описувати побут, звичаї та настрої російської армії, а ткож, детально розповідати про те, чим саме вони займалися там.

Свої роздуми окупант почав описувати з 13 березня. На той день російська армія вже майже два тижні як окупувала територію села. Заголовок щоденника такий: "Їхали на навчання, а потрапили на війну... а чи війна…"

На сторінках щоденника вояка називає себе Костянтином. Ідентифікувати його особу поки що не вдалося. Він пише:

Сиджу в Катюжанці, це таке село. Вивчаю шкільну документацію. Досі не змирився з тим, що я перебуваю в чужій державі, досі не вірю у війну. Досі не знаю, чи правильно все це.

Поряд із тим загарбник критикує своє командування:

Бісить, що ніхто не говорить правду про втрати, про реальність бойових дій, тільки й чую, що "Справа наша вірна, перемога буде за нами"! Та чи правильна ця справа? Залізти в чужу країну і бомбити її міста?

Далі окупант порівняв дії своєї армії із гітлеризмом:

Хотіли бліцкриг, а в результаті… сіли на п'яту точку. Є відчуття, що історія назве наші дії другим гітлеризмом і влаштує черговий "нюрнберг", я вихляти не стану, винний, був, воював, шкодую!

Згадав військовий і про кремлівського диктатора:

Артилерія "маже", БПЛА туплять... війська не злагоджені, трьохсоті та двохсоті в достатку, а командування в доповідях говорить лише про уявний успіх... Путіну скоро 70, якщо він помре розпочавши війну, буде "щось"!

Також окупант стурбований чутками про контрнаступ української армії:

У повітрі витають чутки про контрнаступ укр. Нібито країни допомагають особовим складом та технікою. Але це лише чутки.

Через два дні московит написав, як вони проводили допити:

Спільними зусиллями вашого покірного слуги та співробітника були допитані особи у складі 12 осіб, усі – нацисти. Я був безжальний, розпинав їх перехресними, індивідуальними та нічними допитами.

Далі окупант деталізує:

В черговий раз довелося допитувати священника, не можу сказати, що був м'яким, аж ніяк – суворість та професіоналізм мною були виявлені із суто самовіддачею, що викликало захоплення спеців з ФСБ. Допити відбуваються успішно, інформативно, обіцяють надати для допиту протестантського пастора. Якщо йому є що приховувати, я з'ясую це, як би він не хитрував, на таких товаришах я, як то кажуть, собаку з'їв!

Також, військовий описував свої фантазії щодо свого кар’єрного росту та успішного майбутнього. Останній запис був зроблений  19 березня.

Нагадаємо, що на Вишгородському напрямку під Києвом військові організували шпиталь у будинку олігарха Віктора Пінчука.



Читати "Моя Київщина" у Facebook