#

У Катюжанці жінок та дітей взяли в заручники, - Дубінський

01.03.2022 19:27
У Катюжанці жінок та дітей взяли в заручники, - Дубінський
Фото з мережі Інтернет

У селі Катюжанка Вишгородського району, де вже декілька днів ошиваються окупанти, жінок та дітей можуть використати живим щитом для наступу на Київ

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на сторінку народного депутата Олександра Дубінського у Facebook.

За словами нардепв, чеченці взяли у полон жінок та дітей у селі Катюжанка, а в подальшому їх будуть використовувати замість "живого щита" під час наступу на Київ. У повідомленні сказано:

Вантажать дітей та жінок в автобуси з білою стрічкою і готуються виїжджати. У Козаровичах по хатах забирають мужиків до строю російської армії під дулом автоматів.

Нещодавно було повідомлення, що в місті Буча росіяни проводили фейкову евакуацію жінок та дітей, щоб потім використати для прориву на Київ. Проте вчасно проведена інформаційна кампанія зламала плани окупантів

Нагадаємо, що в районах ведення активних бойових дій та зосередження російських військових активізувалися диверсійно-розвідувальні групи, тому кожному варто вміти їх визначати. Варто звертати увагу, якщо підозрілих осіб, які:

  • мають чітко виражений або характерний російський акцент, який взагалі не схожий на українську мову;
  • не орієнтуються на місцевості;
  • здійснюють фото/відеофіксацію місцевості;
  • ставлять мітки;
  • просять мобільний телефон, щоб здійснити дзвінок.

Насамперед, потрібно зафіксувати прикмети осіб, їхній одяг та зовнішність. Таким особам не потрібно показувати документи та підказувати дорогу, навіть краще заплутати ворога, надати недостовірну інформацію.

Не потрібно давати телефон для дзвінків підозрілим особам. Якщо телефоном скористалися невідомі особи, варто зафіксувати номер, на який було здійснено дзвінок. Далі потрібно повідомити СБУ про час та місце, де ви бачили імовірних диверсантів, а також їхню кiлькiсть, зміст розмови, номери, колір та марки автомобілів, напрямок руху, прикмети.

Для зручності комунікації з СБУ створено чат-бот у Telegram – @stop_russian_war_bot, або на контактні номери територіальної оборони, або за телефоном 102.

Якщо поруч є представники тероборони чи правоохоронці – можна спробувати затримати диверсантів. Проте варто це робити тільки в тому випадку, якщо ви впевнені у своїх силах та маєте численну перевагу над ворогом.

Читати "Моя Київщина" у Telegram