#

У керівників компартії на Київщині вилучили заборонену агітацію до Дня перемоги (ФОТО)

08.05.2018 12:10
У керівників компартії на Київщині вилучили заборонену агітацію до Дня перемоги (ФОТО)

Співробітники СБУ провели обшуки в столиці та області у керівників компартії, вилучивши агітаційні матеріали із забороненою символікою тоталітарного радянського режиму

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу СБУ.

Слідчі СБУ здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом вчинення дій з метою захоплення державної влади та державної зради, тобто за ознаками злочинів, передбачених ч. 1 ст. 109 та ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України. У ході розслідування правоохоронці встановили механізм організації за дорученням російських кураторів проплачених акцій протесту для дестабілізації суспільно-політичної ситуації в Україні, спрямованих на насильницьку зміну й повалення конституційного ладу або захоплення державної влади.

Як раніше повідомляли, Співробітники Служби безпеки України виявили та попередили спроби російських спецслужб здійснити провокації до 9-го травня, через використання заборонених соціальних мереж.

Слідством також отримано інформацію про причетність до антидержавної діяльності представників Комуністичної партії України. Співробітники спецслужби провели низку санкціонованих обшуків у Києві та області, зокрема за місцями проживання керівників компартії. Під час слідчих дій правоохоронці виявили агітаційні матеріали із забороненою символікою комуністичного тоталітарного режиму, що планувалися на замовлення російських кураторів для публічного поширення 9-го травня, щоб дестабілізувати суспільно-політичну обстановку в державі та спровокувати силові сутички між активістами громадсько-політичних об’єднань. 

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: