#

У Києві провели благодійний вечір зі збору коштів для відбудови ірпінської ДЮСШ (ФОТО)

31.03.2023 11:30
У Києві провели благодійний вечір зі збору коштів для відбудови ірпінської ДЮСШ (ФОТО)
Фото з місця події

Учора, 30 березня, у Києві відбувся благодійний вечір, присвячений збору коштів на відновлення Дитячо-юнацької спортивної школи в незламному місті Ірпінь

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина"

Мета заходу - представити проєкт і зібрати кошти на відновлення спортивної інфраструктури Ірпені, а саме ДЮСШ, яка була зруйнована російськими військовими на 60%.

На захід завітали військові, представники великого бізнесу, дипломати, народні депутати України, зірки спорту та шоу-бізнесу. Було проведено аукціон лотів українських військових, волонтерів, зірок спорту, олімпійських чемпіонів.

Організатором проєкту виступила керівниця відокремленого підрозділу змішаного єдиноборства ММА у Київській області та секретарка Ірпінської міської ради Анжела Макеєва за підтримки міністра молоді та спорту, а також керівництва міста Ірпінь. Жінка зазначила:

Наші діти повинні займатися спортом навіть під час війни. Жоден агресор не має права відібрати у наших дітей спортивне майбутнє. Дякую за підтримку міністру молоді та спорту Вадиму Гутцайт і меру міста Ірпінь Олександру Маркушину.

Через зруйновану спортивну інфраструктуру Ірпеня 10 тисяч дітей втратили можливість займатися спортом. Як зазначив Ірпінський міський голова Олександр Маркушин:

Сьогодні наша мета - відбудувати прекрасне європейське місто, відбудувати найбільшу дитячо-юнацьку спортивну школу, де діти показують неймовірні результати. Там багато чемпіонів світу, чемпіонів Європи, багато призерів. Ми маємо всі разом об'єднатися на відбудову нашої спортивної школи і я вірю, що в нас все вийде.

У свою чергу міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт заявив, що без спортивної інфраструктури не буде розвитку в країні спорту:

Без спортивної інфраструктури не буде нічого. Я хочу подякувати всім присутнім, впевнений, що всі лоти будуть купувати, і це буде приклад для усіх, що нам треба об'єднуватися і відбудовувати спортивну інфраструктуру.

Від імені обласної адміністрації заступник голови КОВА Віталій Власюк звернувся до присутніх і наголосив, що підтримка таких проєктів, незважаючи на війну, була є і буде:

Ми продовжуємо роботу в тому числі з міжнародними донорами для відновлення в першу чергу соціальної інфраструктури, житла, але і спорту теж. І це наша принципова позиція.

Нагадаємо, що “Укрпошта” випускає в обіг марку до річниці звільнення Бучі, Ірпеня та Гостомеля від російських окупантів, а також листівки та конверти серії.


Читати "Моя Київщина" у Telegram