#

У Києво-Святошинському районі дітей годують помиями (ВІДЕО)

09.10.2019 11:32
У Києво-Святошинському районі дітей годують помиями (ВІДЕО)
Фото з мережі Інтернет

У Києво-Святошинському районі КП "Дитяче харчування" та КП "Шкільні їдальні", що займаються закупівлею продуктів та приготуванням шкільних обідів, закуповують продукти сумнівної якості за завищеними цінами

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на канал "Гроші" на YouTube.

Журналісти поспілкувались із колишнім бухгалтером КП "Дитяче харчування" Оксаною Розумною. Жінка розповіла і про 20% відкат для постачальників, і про завищені ціни на продукти, і навіть про те, що продукти закуповуються вкрай сумнівної якості.

Раніше шкільний кухар а тепер власник своєї їдальні у промисловій зоні Києва Семен Юфа розповів як можна вкрасти на здавалося б дешевих шкільних обідах.

"Прийшло два овочі чи фрукти. Один коштує одну гривню, а інший п’ятнадцять. В калькуляцію закладається п’ятнадцять гривень, але насправді готується з того, що за гривню. А п’ятнадцять гривень відходять кудись в інший бік".

Також Семен зазначив, що часто замінюють вершкове масло на пальмову чи іншу рослинну олію. Це може не сильно вплинути на рецептуру, проте користь таких замінників сумнівна.

Слід зазначити, що у школах Києво-Святошинського району годують лише учнів 1-4 класів. Старша і середня школа переважно харчується самостійно.

Раніше правоохоронці затримували посадовців, що відповідали за харчування у школах району, на хабарях. Затриманими були директор КП "Дитяче харчування" Валерій Смірнов та директор КП "Шкільні їдальні" Андрій Коба. Смірнова, незважаючи на затримання, згодом відновили на посаді, а Коба заборгував підприємцям понад три мільйони гривень.

У відділі освіти про звинувачення щодо Смірнова ніхто не чув. Кажуть, жодних підстав не відновити його на посаді після виходу з лікарняного у них не було. Так само відповів і голова РДА Артем Кошик.

Нагадаємо, що у Києво-Святошинському районі затримали злочинне угрупування на чолі з працівником поліції, яке займалось грабежом приватних будинків.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: