#

У Києво-Святошинському районі роздали 323 га землі через схему з АТОвцями

04.12.2019 13:30
У Києво-Святошинському районі роздали 323 га землі через схему з АТОвцями
фото з мережі Інтернет

У понеділок, 2 грудня, у Києво-Святошинському районі ГУ СБУ  розслідує розтрату більше 323 гектарів земельних ділянок, що належали державі

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку "Києво-Святошинський район" у Facebook.

За версією слідства, службові особи Держгеокадастру Київської області оформляли вільні земельні ділянки на підставних осіб віком до 45 років, які брали участь в антитерористичній операції на сході країни держави та мають статус учасника ООС.

Ця земельна ділянка первинно належала ДП "Пуща – Водиця" та була виведена з балансу державного підприємства з метою подальшої приватизації. Надалі було підібрано 163 особи (за попередньою інформацією, частина з них є учасниками АТО), які за дорученням звернулися до Держгеокадастру в Київській області про надання їм цих ділянок у власність.  Майже одразу після отримання ділянок частина їх була переоформлена на інших власників.

Жоден із претендентів на землю не був зареєстрований у Київській області, на момент виділенні землі дехто вже був мертвий, що слідчі розцінюють як ознаки фіктивної участі цих осіб.

У серпні 2019 34 ділянки (близько 70 га землі) було внесено до статутного капіталу ТОВ "Фермери Київщини", пізніше реєстрацію скасовано. 4 вересня 2019 на всі 163 ділянки суд наклав арешт.

5 вересня 2019 засновник і директор ТОВ "Люфт Супраст" передав 85 із 163 ділянок до статутного капіталу підприємства.  За даними слідчих, фактичними власниками ТОВ "Люфт Супраст" вживаються заходи щодо передачі корпоративних прав компанії з метою обійти заборону на відчуження цих 87 земельних ділянок. Відтак 100% статутного капіталу "Люфт Супраст" визнано речовим доказом і заарештовано.

Нагадаємо, що 28 листопада, на черговій 40-ї сесії Києво-Святошинської районної ради депутати обрали нового голову, яким став Дмитро Гусятинський.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: