#

У Києво-Святошинському районі визначили найкращих рятувальників Київщини з пожежно-прикладного спорту (ФОТО)

12.10.2019 08:00
У Києво-Святошинському районі визначили найкращих рятувальників Київщини з пожежно-прикладного спорту (ФОТО)
Фото з місця події

Учора, 11 жовтня, у місті Вишневе Києво-Святошинського району на стадіоні Головного управління ДСНС України свою майстерність та спритність демонстрували рятувальники з усіх районів Київщини в змаганнях із пожежно-прикладного спорту

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу ГУ ДСНС України у Київській області.

Пожежно-прикладний спорт – це спорт мужніх та хоробрих чоловіків, покликаних рятувати, його метою є підготовка рятувальників до виконання дій за призначенням.

У програмі змагання цього річ було три вправи: підйом по штурмовій драбині у вікно 4-го поверху навчальної башти, пожежна естафета 4 по 100 метрів та бойове розгортання.

Елементи цих вправ рятувальникам доводиться використовувати й  у реальних умовах гасіння пожежі, бо від швидкості їх виконання може залежати людське життя. Не дивлячись на хвилювання учасників, на стадіоні панувала дружня атмосфера й за результатами змагання команди вишикувалися в наступному порядку: третє загальнокомандне місце виборола команда м. Славутич, друге – рятувальники Чорнобильської зони та почесне перше місце виборола команда Вишгородського району.

Команди –переможці були нагороджені дипломами та сертифікатами на придбання цінних подарунків.

"Сьогодні ви всі показали високі результати і я знаю, що кожен із вас виклався на повну силу. Це дає впевненість усім мешканцям Київщини в тому, що під час виконання своїх обов’язків чи то пожежа, чи то інша надзвичайна ситуація ви завжди будете першими, хто прийде на допомогу, хто підтримає, навіть ризикуючи власним життям", – зазначив очільник рятувальників Київщини Василь Слободяник під час нагородження.

Змагання з пожежно-прикладного спорту серед підрозділів Головного управління традиційно проводяться щорічно. Це дає змогу перевірити стан бойової готовності рятувальників і техніки. Кожен підрозділ представляє на змагання автомобіль, який було відновлено та поставлено в бойовий розрахунок. Так, цьогоріч комісією було визначено найкращі пожежні автомобілі – ними стали автомобілі Вишгородського та Києво-Святошинського районів.

Дуже важливою складовою роботи кожного рятувальника є не тільки професійна майстерність, а й добра фізична підготовка, адже величезні навантаження доводиться витримувати кожному з працівників під час гасіння пожежі як і в спекотну погоду, так і в лютий мороз.

Також нагадаємо, що в Броварах тривають тижні безпеки життєдіяльності, у рамках яких у дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах проводяться заходи, спрямовані на попередження дитячого травматизму та надзвичайних ситуацій за участі малечі та учнів ЗОШ.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: