#

У Києво-Святошинському районі забудовник шантажує мешканців ЖК відключенням тепла

13.11.2019 14:16
У Києво-Святошинському районі забудовник шантажує мешканців ЖК відключенням тепла
ЖК "Чайка"

ЖК у селі Чайка Києво-Святошинського району опинився на межі "льодовикового періоду" через монополію на тепло, зосереджену в руках місцевого депутата Олексія Кулагіна

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Стопкор".

У рекламі житлового комплексу "Чайка" розписані гарні умови купівлі квартири, велика територія під охороною. А насправді – постійні скарги жителів, завищені комунальні платежі та непрозоре ціноутворення тарифів.

Через незадоволення роботою обслуговуючих компаній, які, до речі, належать забудовнику Олексію Кулагіну, мешканці чотирьох будинків створили ОСББ. Однак власнику не сподобалось зазіхання на його комунальну монополію і він вирішив просто не давати людям тепло.

"Створювати ОСББ і надавати правлінню можливість керувати будинком через статутні органи – це безпосередні права мешканців. Але пан Кулагін взагалі це право вважає своїм попри те, що люди купили квартири", – коментує член Нацради зі створення та забезпечення функціонування ОСББ при Мінрегіоні Алла Радивилівська.

Чотириста сімей елітного ЖК у селі Чайки Києво-Святошинського району стали заручниками штучного льодовикового періоду через примхи забудовника. Навіть попри вже сплачені наперед комунальні послуги й чинний договір.

Як зазначає пані Радивилівська, дії управителя, який обраний у 2016 році, вочевидь, протиправні.

Задля розправи з ОСББ Кулагін навіть скликав пресконференцію, куди мешканців не запросив. Про її проведення ми дізналися з інтернету. Але питання опалення його не хвилювало. Почав свою промову з погроз та нецензурних висловів, а звів усе до того, що створення ОСББ у його ЖК – погана ідея.

Також нагадаємо, що Броварською місцевою прокуратурою виявлено численні порушення вимог містобудівного законодавства під час будівництва багатоквартирних житлових будинків.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: