#

У Київській області люди хочуть знати більше про життя своїх громад

17.11.2020 20:21
У Київській області люди хочуть знати більше про життя своїх громад
Фото з мережі інтернет

За результатами соціологічного дослідження, проведеного дослідницькою компанією "Active Group" у листопаді 2020 року, виявилось, що понад 52,6% мешканцям Київської області потрібен інформаційний ресурс про життя їх громади

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сайт "Active Group" .

Соціологи, поставивши мешканцям Київської області запитання "Чи потрібен вам новий інформаційний ресурс про життя вашої громади?",  з’ясували, що третині респондентів такий ресурс точно потрібен, а ще 20,8% – швидше потрібен. Цікаво, що 31,3% опитуваних відповіли, що точно не потребують такого ресурсу – 31,3%. Не визначились із відповіддю 6,4%.

Новий інформаційний ресурс має подавати інформацію про життя саме їх ОТГ – так вважає понад половина (59,6%) мешканців київського регіону. 18,7% опитаних хотіли би бачити на такому ресурсі новини Київської області, 12,7% – свого району, 2,8% – інших громад, розташованих у передмісті Києва.

Щодо найбільш бажаних форматів локального інформаційного ресурсу, тут переможці однозначно інтернет-сайт та паперова газета (інтернет-сайт 37,4%, а паперова газета – 35,3%). Ще майже чверть опитаних (23,8%) хотіли б отримувати інформацію з групи у соцмережі Facebook, 12,1% – з каналу в YouTube, 10,2% – по радіо, 7% – з каналу у Telegram.

Засновник "Active Group" Андрій Єременко розповів, що у Київській області більше, ніж будь-де, відчувається брак локальної інформації про місцеві події навіть у великих містах. На його думку, заповнити цей "інформаційний вакуум" зможуть медіа конкретних міст, ОТГ, а також обласні медіа, якщо фокусуватимуться на локальній проблематиці.

Дослідження проводилось компанією "Active Group" на території Київської області з 7 по 8 листопада 2020 року методом face-to-face. Загалом опитано 1200 респондентів. Вибірка репрезентативна за віком та статтю. Похибка дослідження не перевищує 2,8%. При формуванні остаточних результатів застосовувалися процедури зважування.

Нагадаємо, що нещодавно "Вишгородський історико-культурнийзаповідник" презентував фільм "Бортництво Полісся: архаїчна традиціяв сучасному вимірі".





Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: