#

У Київській області незабаром стартує чемпіонат з кіберспорту для школярів

20.12.2021 11:50
У Київській області незабаром стартує чемпіонат з кіберспорту для школярів
Фото з мережі Інтернет

У суботу, 25 грудня, розпочнеться чемпіонат з кіберспорту у дисциплінах Brawl Stars та CS:GO серед учнів Київщини

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу КОДА.

Заступник голови Київської ОДА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Денис Шугалій розповів, що кіберспорт у всьому світі кожного дня набирає все більше популярності. Він об’єднує у собі спортивну діяльність та передові комп’ютерні технології. Заступник додав:

Україна є однією серед 25 держав, які визнали кіберспорт офіційним видом спорту. Також ми входимо до ТОП-10 кіберспортивних світових держав. Київщина також розвивається у цьому плані. Переконаний, що наші школярі під час змагань покажуть хороші результати.

Змагання, які триватимуть до 10 січня 2022 року, організовують Київська облдержадміністрація спільно із Федерацією кіберспорту України.

Чемпіонат із кіберспорту пройде у два етапи:

  • перший – відбіркові змагання серед учнів всіх класів загальноосвітніх шкіл Київщини, за результатами будуть обрані кращі гравці школи, які сформують команди для наступного етапу;
  • другий – обласний турнір серед команд шкіл.

Відбіркові змагання пройдуть на турнірній платформі онлайн.

Усі учасники змагань отримають призи за участь, а переможці – грошову винагороду та комп’ютерну техніку для шкіл від організатора.

Щоб стати учасником, потрібно зареєструватися. Представнику школи потрібно завантажити і заповнити форму із 22 по 24 грудня, та надіслати на електронну адресу [email protected].

Нагадаємо, що офіційно на посаду генерального директора інформаційного агентства "Моя Київщина" призначений Дмитро Загурський з Яготинщини.

Читати "Моя Київщина" у Telegram