#

У Київській облраді підвели підсумки роботи за 2023 рік

29.02.2024 16:28
У Київській облраді підвели підсумки роботи за 2023 рік
Фото з місця події

Сьогодні, 29 лютого, під час черговї сесії КОР розглянули підсумки роботи за 2023 рік

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу Київської ОВА.

Участь у засіданні взяли начальник Київської ОВА Руслан Кравченко, його заступники та керівники структурних підрозділів.

Під час засідання начальник Київської обласної військової адміністрації підбив підсумки роботи та виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку області в 2023 році. Руслан Кравченко ознайомив депутатів з основними пріоритетами та досягненнями області за минулий рік.

Допомога військовим

В 2023 році Київська ОВА разом із районами, громадами, відповідальним бізнесом передала на потреби мобільних вогневих груп 75 пікапів. Автівки оснащені всім необхідним обладнанням для ефективного виконання бойових завдань.

Продовжується  підтримка 72 бригади ім. Чорних Запорожців та 114 бригади ТРО. Торік за кошти області та громад було закуплено та передано понад 1 тис FPV дронів, вантажівки, автокран, екскаватор, мікроавтобус, пікапи тощо.

Освіта

Також була підвищена  безпека освітнього процесу. В школах та садках торік облаштовано 221 укриття. Загалом їх понад 1,2 тис. Будівництво та ремонт укриттів триває.

Крім того, Київщина є лідером у створенні нових додаткових місць для дітей дошкільного віку. За 2023 рік їх створено понад 2,5 тис. В області активно впроваджується реформа шкільного харчування, ініційована Першою леді України Оленою Зеленською. У Бучанській громаді побудовано фабрику-кухню, яка харчуватиме заклади освіти трьох громад.

Відбудова

Триває й відновлення області. Внаслідок повномасштабного вторгнення росії та атак, що продовжуються, зруйновано та пошкоджено понад 29 тис. об’єктів.

Завдяки реалізації низки програм вже відновили повністю або частково майже 17 тис. об’єктів.  Основна частина – це багатоквартирні та приватні будинки – понад 15 тис. об’єктів. 

Антикорупційна діяльність

Активізовано заходи щодо запобігання корупції. При Київській обласній військовій адміністрації створена робоча група «Прозорість та підзвітність». До її складу увійшли представники правоохоронних органів та антикорупційних інституцій.

Медична галузь

В 2023 році затверджено Перелік закладів охорони здоров’я спроможної мережі та План розвитку на 2023-2025 роки Київського обласного госпітального округу.

З метою ефективної реалізації Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», ініційованої першою леді України Оленою Зеленською, в Київській області створена програма «Ментальне здоров’я – нейромережа Київщини».

Ще один важливий напрямок – підтримка, лікування та реабілітація військових. З обласного бюджету надано матеріальну допомогу ветеранам на суму понад 57 млн грн. Крім того, 271 ветеран війни та члени сімей загиблих отримали компенсацію на купівлю житла на суму понад 600 млн грн.

Економіка

Київщина залишається в пʼятірці лідерів серед бізнес привабливих регіонів. Торік в області зареєструвалося майже 14 тис. нових суб’єктів господарювання.

Пріоритетом залишається всебічна підтримка ВПО. Їх наразі зареєстровано 330 тис. 

2023 рік був часом важкої боротьби за нашу незалежність та право самим визначити майбутнє нашої країни. Хочу подякувати нашим військовим! Завдяки кожному з вас ми вистояли, живемо та маємо змогу попри всі виклики відбудовувати нашу країну. Сьогодні завдання кожного з нас працювати заради Перемоги та забезпечення гідних, комфортних та максимально безпечних умов для мешканців Київщини. Пріоритетом залишається підтримка військових, забезпечення оборони, громадської безпеки та цивільного захисту населення. Для реалізації завдань, які КОВА поставила перед собою потрібні чималі ресурси та тісна співпраця між усіма нами. Лише спільними зусиллями ми зможемо зробити Київщину безпечною, комфортною та успішною!

– підсумував Руслан Кравченко.

Також депутати обласної ради прийняли звіти про виконання низки обласних цільових програм та внесення змін до деяких із них. Крім цього, були прийняті рішення про створення нових заповідних територій на Київщині. Всього під час роботи сесії депутатами було розглянуто та підтримано 59 питань порядку денного.

Нагадаємо, що у КОВА прозвітували про результати роботи за 2023 рік.


Читати "Моя Київщина" у Facebook