#

У Київській ОДА заслухали звіт очільника області та підвели підсумки роботи за 2020 рік (ФОТО)

12.03.2021 21:41
У Київській ОДА заслухали звіт очільника області та підвели підсумки роботи за 2020 рік (ФОТО)
Фото з місця події

Сьогодні, 12 березня відбулось засідання колегії Київської обласної державної адміністрації, де однією з ключових тем став публічний звіт голови КОДА Василя Володіна про виконані завдання, проведені заходи, використані кошти державного бюджету та інші питання щодо діяльності облдержадміністрації у 2020 році

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

Символічно, що звіт очільника КОДА припав на річницю з дня його призначення на посаду.

У роботі колегії взяли участь керівний склад облдержадміністрації та обласної ради, представники структурних підрозділів, очільники райдержадміністрацій Київщини, керівники органів місцевого самоврядування, начальник ГУ СБУ у Києві та Київській області, керівник Київської обласної прокуратури, очільник ГУ Нацполіції в Київській області.

Звітуючи перед присутніми Василь Володін наголосив, що навіть в непростих умовах епідемії коронавірусу впродовж 2020 року вдалося налагодити продуктивну діяльність, і як результат –  Київщина продовжує лідирувати серед інших регіонів у Всеукраїнських рейтингах за багатьма напрямками.

На сьогоднішній день Київська область займає перше місце за обсягом введеного в експлуатацію житла, третє місце – за розміром середньомісячної зарплати, четверте місце – за обсягом капітальних інвестицій та рівнем зайнятості населення, п’яте місце – за обсягом прямих іноземних інвестицій, шосте місце – за кількістю створених робочих місць, а також сьоме місце – за обсягом реалізованої промислової продукції, – розповів Василь Володін.

Відносно ж виконання обласного бюджету Київської області, за інформацією Василя Володіна, у 2020 році було профінансовано 31 обласну цільову програму на загальну суму 1 млрд 434,6 млн грн. Найбільші обсяги фінансування були спрямовані на сфери будівництва, доріг, реалізацію заходів з енергоефективності та охорону здоров’я. Останнє питання нині є надто чутливим, тож  очільник КОДА першочергово зауважив на заходах з протидії поширення коронавірусу на Київщині:

Для госпітальних баз регіону ми закупили апарати штучної вентиляції легень середнього класу, рентгенівські пересувні діагностичні комплекси, а також інше обладнання та лікарські засоби на загальну суму 128,8 млн грн, – звітував Василь Володін

Як зазначив голова КОДА, на Київщині впродовж року попрацювали і над оновленням матеріально-технічної бази опорних лікарень. Зокрема коштом субвенції з держбюджету для закладів охорони здоров’я закупили нові системи ультразвукової діагностики та рентгенівські діагностичні системи на загальну суму 69,2 млн грн.

Говорячи про впродовження реформування системи освіти Василь Володін відзначив, що Київська область є лідером за кількістю додатково створених місць для дітей у закладах дошкільної освіти. Зокрема додав, що в області функціонує 57 опорних закладів середньої освіти, дев’ять із яких почали працювати в 2020 році. Мова йшла і про оновлення шкільного автобусного автопарку для якого було закуплено 39 шкільних автобусів.

Окрім цього, голова облдержадміністрації звітував про забезпечення соцзахистом вразливих верств населення, залучені інвестиції, а також результати реалізації програми "Велике будівництво" на території Київщини. На останок Василь Володін відмітив, що попри чимало здобутків, ще є над чим посилено працювати.

Окрім звіту голови КОДА на колегії заслухали і представників силових структур, зокрема начальника ГУ НП у Київській області Андрія Нєбитова, який проінформував присутніх про впровадження заходів щодо зміцнення безпеки та боротьби зі злочинністю на території регіону. Зокрема мова йшла про новий проект "Поліцейський офіцер громади", який покликаний підвищити безпеку та покращити криміногенну ситуацію в громадах.

Звертаюсь до тих ОТГ, які ще не встигли або тільки планують долучитися до цього проекту. Беріть приклад та долучайтесь до програм, які сприятимуть зміцненню безпеки на вашій території. Спільно з органами місцевого самоврядування у 2020 році розпочато реалізацію зазначеного проекту, де з 69 ОТГ у ньому взяли участь 7 громад, які підписали меморандум про співпрацю, – доповів очільник поліції області.

Підсумовуючи роботу нацполіції Київщини за минулий рік Андрій Нєбитов зупинився на питаннях кадрового забезпечення, криміногенної ситуації та заходів з покращення роботи нацполіції. На останок він зазначив: "Ідеальну поліцію ми зробити не зможемо, її немає ніде у світі, але я зроблю все, щоб поліція Київщини була найкращою в Україні".

Окрім цього на засіданні колегії було заслухано звіти керівників структурних підрозділів КОДА   щодо виконання програми соціально-економічного та культурного розвитку, заходів щодо запобігання поширенню COVID-19, діяльності агенції регіонального розвитку та впровадження цифрової трансформації на Київщині.

Нагадаємо, що керівник поліції Київщини Андрій Нєбитов взяв участь у засіданні колегії Київської обласної державної адміністрації, де розповів проосновні здобутки поліції області за 2020 рік.


Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: