#

У Київській ОВА обговорили плани відновлення пошкоджених війною будинків

28.12.2022 09:53
У Київській ОВА обговорили плани відновлення пошкоджених війною будинків
Фото з місця подій

Учора , 27 грудня, у Київській ОВА відбулася робоча нарада щодо планів відновлення, пошкоджених через війну, багатоквартирних житлових будинків на 2023 із залученням грантової підтримки

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу Київської ОВА.

Серед учасників — представники Фонду енергоефективності, Департаменту житлово-комунального господарства КОВА та представники територіальних громад пристоличного регіону. Захід відбувся під головуванням заступника очільника КОВА Миколи Бойка.

Під час наради ДУ "Фонд енергоефективності» презентував програму "ВідновиДІМ". Її мета — фінансування будівельних робіт із відновлення житлових будівель Об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), пошкоджених внаслідок військової агресії російської федерації проти України.

Відповідно до програми компенсації підлягають такі роботи, як заміна або ремонт пошкоджених віконних та дверних блоків, ремонт пошкоджень фасадів будівель, покрівель, обладнання дахових котелень та інженерних мереж тощо.

Учасниками програми можуть стати об’єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), що створені та діють відповідно до Закону України "Про об’єднання співвласників багатоквартирного будинку" від 29 листопада 2001 року № 2866-III. Близько 60 домогосподарств вже взяли участь у пілотному етапі програми "ВідновиДІМ". 

Під час зустрічі присутні окреслили плани відбудови багатоквартирних житлових будинків на наступний рік, відповідно до програми Фонду енергоефективності. Для участі в пілотному проєкті представники громад вже найближчим часом нададуть перелік пошкоджених об’єктів та необхідні документи для формування загальної програми відновлення на 2023 рік.

Нагадаємо, що журналісти інформагентства "Моя Київщина" поспілкувалися з очільником Ставищенщини Леонідом Джужиком про ситуацію в громаді.

Читати "Моя Київщина" у Telegram