#

У Київській ОВА обговорили проблему опалення багатоквартирних будинків у Бородянці

01.03.2024 18:41
У Київській ОВА обговорили проблему опалення багатоквартирних будинків у Бородянці
Фото з місця події

Київська ОВА провела нараду щодо вирішення проблематики опалення багатоквартирних будинків у Бородянці

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу КОВА.

На зустрічі були присутні представники ПРООН, Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України, Київської філії ТОВ "Газорозподільні мережі України", профільних департаментів КОВА, органів місцевого самоврядування та громадськості.

Централізоване опалення багатоквартирних будинків у населеному пункті з 2019 року відсутнє. Під час відновлення житлового фонду з’ясувалося, що більшість квартир не мають і індивідуального опалення, але встановити газові котли для в кожну квартиру неможливо. Проблема - в застарілих газових трубах, що не забезпечують необхідну пропускну спроможність. Та й електромережі не мають необхідної потужності, щоб забезпечити обігрів кожної квартири.

Під час наради вирішили, що протягом двох тижнів орган місцевого самоврядування має подати дані щодо необхідної потужності газових мереж по кожному будинку окремо. Облгаз має опрацювати матеріали та виконати необхідні розрахунки. Після цього ухвалять рішення щодо розробки єдиного проєкту частини населеного пункту, доцільності оновлення мереж та подальших кроків для розв'язання цієї проблеми.

Нагадаємо, що 28 лютого відбулося відкриття інформаційного хабу на базі Бородянської центральної бібліотеки.

Читати "Моя Київщина" у Telegram