#

У Київській області скоротилася кількість безробітних

05.08.2019 07:37
У Київській області скоротилася кількість безробітних
Фото з мережі Інтернет

Станом на 1 липня поточного року в Київській області, у порівнянні з відповідною датою 2018 року, скоротилася кількість безробітних на 0,6 тис осіб та наразі становить 11,4 тис осіб  

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу Київської ОДА, це розповів директор Київського обласного центру зайнятості Денис Дармостук.

"На ринку праці Київської області у І кварталі 2019 року кількість зайнятого населення віком 15-70 років становила 763,3 тис осіб, що на 6,7 тис більше у порівнянні з минулорічним показником", – наголосив Денис Дармостук.

Водночас, чисельність безробітного населення скоротилася на 1,0 тис осіб та становила 51,2 тис осіб Такому значному зростанню працевлаштованих громадян посприяла поява кар’єрних радників. Адже вони індивідуально підходять до питань працевлаштування безробітних громадян та ведуть їх від "самих дверей" до омріяної роботи.

Також нагадаємо, що у Сквирському районі безробітних залучають до громадських робіт. 

Представники служби зайнятості проводять робочі зустрічі з керівниками підприємств та допомагають їм в укомплектуванні вільних посад. Як наслідок, у січні-червні 2019 року, у порівнянні з аналогічним періодом 2018 року, кількість роботодавців, які співпрацювали з центрами зайнятості, збільшилась на 3% та становила 5,0 тис.

Кількість вакансій у базі даних Київської обласної служби зайнятості збільшилася на 12% (до 26,6 тис. одиниць). Роботодавці пропонують заробітну плату у середньому 7,5 тис грн, що на 1,1 тис грн (17%) більше, ніж  на 1 липня 2018 року. Зростання відбулося майже в усіх районах Київської області, тож робота знайдеться для кожного. Вже станом на червень 2019 року кількість осіб, працевлаштованих за сприяння Київської обласної служби зайнятості зросла на 8% та становила 13,9 тис осіб. Зокрема, 44% клієнтів служби зайнятості працевлаштовані оперативно до набуття статусу безробітного.

Також 39 осіб цього року отримали одноразову виплату допомоги по безробіттю та започаткували власну справу.

Велику увагу фахівці служби зайнятості приділяють співпраці з об’єднаними територіальними громадами (ОТГ). Кілька разів на місяць вони проводять виїзні заходи до ОТГ. Такі виїзні заходи допомогли у січні-червні 2019 року ознайомити з послугами служби зайнятості 7,8 тис. мешканців об’єднаних територіальних громад.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: