У Київській області стартувало виробництво равликової ікри
На Київщині компанія "Бестер" почала виробляти та продавати равликову ікру
Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "AgroTimes", це розповів директор і співвласник компанії Юрій Яременко.
"Равликову ікру-сирець нам постачають три українських виробники равликів. Ми переробляємо її в ікру харчову", – пояснив він.
Потужності переробного цеху "Бестера", де також виробляється чорна ікра, дозволяють отримувати приблизно до 10 кг равликової ікри на добу.
"Один із наших партнерів – виробників равликів сьогодні заявив про наміри виробництва 30 кг ікри на місяць у сезон, – зазначив Юрій Яременко. – Але якщо ринок матиме позитивну динаміку, то до 100 кг на місяць".
Ще один партнер заявив про вироблення пробної партії ікри в обсязі кількох кілограмів уже наступного тижня, а першу партію хоче зробити в 30 кг.
"Продаємо ікру равлика й партнери, і ми, – уточнив директор "Бестера". – Ми зорієнтовані на експортні продажі, бо український ринок дуже вузький. До того ж у нашій країні зовсім відсутня культура споживання ікри равликів, її ще треба формувати".
Наразі "Бестер" не має можливостей вирощувати равликів, хоча в принципі такі плани є, наголосив Юрій Яременко.
Читати "Моя Київщина" у Telegram