#

У Київській області за вихідні ліквідували понад 100 пожеж (ВІДЕО)

16.03.2020 10:57
У Київській області за вихідні ліквідували понад 100 пожеж (ВІДЕО)
Фото з місця події

14 та 15 березня рятувальники Києво-Святошинсього, Білоцерківського, Кагарлицького, Таращанського, Баришівського, Сквирського, Володарського, Бородянського, Обухіського та Миронівського районів ліквідували 101 пожежу трав’яного настилу на площі 81,622 га та сім загорань сміття на відкритій території

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу ГУ ДСНС України у Київській області.

Тільки у Києво-Святошинському районі  за два дні ліквідовано 28 пожеж в екосистемах в таких населених пунктах району: с. Святопетрівське, с. Забір'я, с. Княжичі, с. Круглик, с. Ходосівка, м. Вишневе,с. С. Борщагівка, с. Нове, с. М. Рубежівка, с. Білогородка, с. Гореничі, с. Гатне, с. Крюківщина, с. Юрівка, с. Мироцьке, с. Неграші, м. Боярка та не допущено розповсюдження полум’я на значну площу.

15 березня о  14:55 до оперативно-диспетчерської служби Баришівського району надійшло повідомлення про загорання трав`яного настилу  с. Сезенків по вул. Поліській. На місце виклику направлено черговий караул  24-ї Державної пожежно-рятувальної частини смт Баришівка. Загорання локалізовано о 15:15 та  повністю ліквідовано о 15:25.

Того ж дня о 15:51 на пункт зв’язку 19-ї Державної пожежно-рятувальної частини м. Кагарлик надійшло повідомлення про загорання трав’яного настилу у с. Кузьминці.

На місце події направлено черговий караул 20-ї Державної пожежно-рятувальної частини м. Ржищів.

По прибуттю встановлено, що горить трав’яний настил на площі 0,02 га, існує загроза поширення полум’я на значну площу. На гасіння пожежі була прокладена одна магістральна лінія довжиною 40 м., подано один стволи «Б» і 3 хлопавки. О 16:07 загорання локалізовано та о 16 :25 повністю ліквідовано. О 18:11 до оперативно-диспетчерської служби Таращанського району надійшло повідомлення про загорання трави на відкритій місцевості у с. В.Березянка.

До місця виклику направлено черговий караул 15-ї Державної пожежно-рятувальної частини м. Тараща та 5 чол. особового складу. На місці події рятувальниками встановлено, що горить трава на відкритій місцевості на площі орієнтовно 1,5 га. Пожежу локалізовано о 19:30  та повністю ліквідовано о 19:36.

У той же день особовий склад 7-ї Державної пожежно-рятувальної частини місті Сквира залучався до ліквідації двох загорань у місті Сквира по вулиці Шевченка.

15 березня  рятувальниками Володарського району ліквідовано пожежі на відкритій території у селі Зрайки та селі Логвин по вулиці Набережній. На місці події працював особовий склад 6-ї Державної пожежно-рятувальної частини смт Володарка.  Загорання були оперативно ліквідовані.

В Обухівському районі 15 березня виникло дві пожежі сухої рослинності на відкритій території у селі Старі Безрадичі по  вулиці Набережній та селі Перегонівка по  вулиці Шевченка. Загорання були оперативно ліквідовані.

Також 15 березня о 20:10 до оперативно диспетчерської служби Бородянського району на дійшов дзвінок про горіння трав’яного настилу на відкритій території поблизу с. Берестянка. На місце виклику направлено черговий караул 31-ї Державної пожежно-рятувальної частини смт Бородянка. Загорання було локалізовано о 20:35 та повністю ліквідовано о 21:00. Вогнем  знищено трав’яний настил на загальній площі 1 га. На гасіння пожежі залучалась одна одиниця техніки та 5 чоловік особового складу ДСНС. Ймовірною причиною пожежі могло послужити необережне поводження з вогнем.

Нагадаємо, що 13 березня в Бучі пенсіонерка, яка має психічні розлади, в квартирі підпалила сміття.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: