#

У Київській облраді ознайомилися з новими виборчими правилами

20.02.2020 17:34
У Київській облраді ознайомилися з новими виборчими правилами
Фото з місця події

Сьогодні, 20 лютого, у Київській обласній раді відбувся семінар-нарада на тему: "Особливості виборчої системи в розрізі реалізації нового виборчого законодавства в Україні"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Багнет".

Перша заступниця голови облради Тетяна Семенова керувала семінаром, у якому взяв участь заступник Голови Центральної виборчої комісії Сергій Дубовик. Запрошені на захід депутати столичної облради і місцевих рад столичної області, а також представники обʼєднаних територіальних громад Київщини мали змогу ознайомитися з основними положеннями Виборчого кодексу України. Зокрема, й з новелами, що стосуються організації та проведення місцевих виборів, які мають відбутися восени 2020 року.

Заступник Голови Центральної виборчої комісії Сергій Дубовик зупинився на загальних нормах Виборчого кодексу. При цьому він окреслив сутність основних змін у виборчому законодавстві, що стосуються як загальнонаціональних, так і місцевих виборів. Окрім того, заступник Голови ЦВК звернув увагу присутніх на визначену Кодексом можливість утворювати Комісією свої регіональні та територіальні представництва, які також будуть здійснювати повноваження органу ведення Державного реєстру виборців.

Також він поінформував учасників семінару про нещодавно ухвалене ЦВК рішення про те, що у рік проведення чергових місцевих виборів перші вибори в об’єднаних територіальних громадах призначатимуться на дату чергових місцевих виборів. 

У свою чергу завідувач організаційним відділом Управління організаційно-методичної роботи Секретаріату ЦВК Володимир Сачко детально ознайомив представників місцевого самоврядування Київщини з новою системою місцевих виборів. А на питаннях проведення президентських та парламентських виборів, регламентованих положеннями Виборчого кодексу, увагу присутніх закцентував тренер-експерт з виборчого законодавства ВГО "Комітет виборців України" Микола Нілов.

Завершився захід відповідями на численні тематичні запитання учасників семінару-наради.

"Наразі одним із найнагальніших завдань для Центральної виборчої комісії є надання допомоги всім субʼєктам виборчого процесу в опануванні новел Виборчого кодексу. Тож сьогоднішній захід став одним із важливих кроків в цьому напрямку. Переконаний, що таке поєднання зусиль ЦВК та представників місцевого самоврядування стане міцною запорукою проведення чергових місцевих виборів на Київщині на належному законодавчому рівні", – резюмував за підсумками семінару заступник Голови Комісії Сергій Дубовик.

Також нагадаємо, що Київська обласна рада відмовила в погодженні проєкту землеустрою щодо встановлення нових меж міста Київській міськдержадміністрації.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: