#

У Клавдієво безвісти зник військовий капелан після погроз протоієрея ПЦУ (ФОТО)

01.12.2019 13:26
У Клавдієво безвісти зник військовий капелан після погроз протоієрея ПЦУ (ФОТО)
Фото з мережі Інтернет

У ніч на 30 листопада із місця відправлення богослужінь у смт Клавдієво-Тарасове Бородянського району Київської області зник військовий капелан Сергій Струк

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку Неоніли Ніли Ткаченко у Facebook.

Отець Сергій - військовий капелан, учасник бойових дій, та є головою релігійної організації "Релігійна громада Парафія святих мучениць Віри, Надії Любови й матері їх Софії" Київської єпархії Української Православної Церкви Київського Патріархату смт Клавдієво-Тарасове, Бородянського району.

Отець Сергій публічно засвідчив факти використання духовенства ПЦУ в політичних проектах. Власним прикладом продемонстрував сміливість та рішучість у боротьбі за свободу совісті вірян Київського Патріархату.

Тривалий час отець Сергій знаходиться у відкритому протистоянні із Протоієреєм Православної церкви України Іваном Дзюбою, від якого отримував відкриті погрози фізичною розправою.

Остання погроза була проголошена 29 листопада 2019 року, напередодні зникнення, у присутності свідків.

Обставини зникнення дотепер з’ясовуються правоохоронними органами.

Насторожує, що саме на той відрізок часу, у який сталася подія, були відімкнені камери відеоспостереження, встановлені на церкві. А експерти кінологи місцем втрати сліду о. Сергія визначають периметр території поряд із нею.

"Водночас Київська Патріархія звертається до Генерального прокурора України Руслана Рябошапко, голови Служби безпеки України Івана Баканова, Міністра внутрішній справ України Арсена Авакова, голови Національної поліції України Ігоря Клименка, із проханням невідкладного реагування на зникнення людини", - йдеться в повідомленні.

Вдома священика чекає його сім’я, а в церкві - любляча його громада.

Також нагадаємо, що 24 листопада близько дев’ятої години ранку в смт Велика Димерка Броварського району 62-річний Микола Кривенко пішов з дому та зник безвісти.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: