#

У Коцюбинському з’явився монумент героям Чорнобиля (ФОТО)

26.04.2021 12:48
У Коцюбинському з’явився монумент героям Чорнобиля (ФОТО)
Фото з місця події

Учора, 25 квітня, у Коцюбинському з нагоди 35 річниці Чорнобильської трагедії встановили та відкрили монумент героям Чорнобиля

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу Київської ОДА.

Участь у заході взяли заступниця голови Київської облдержадміністрації Тетяна Щербак, народний депутат України Андрій Клочко, голова Бучанської РДА Микола Ляшенко, Ірпінський міський голова Олександр Маркушин, начальник Головного управління ДСНС України у Київській області Василь Слободяник, Коцюбинський селищний голова Сергій Даніш, голова ради ветеранів Головного управління ДСНС України у Київській області Анатолій Бондаренко та громадськість.

Заступниця голови Київської облдержадміністрації Тетяна Щербак сказала:

Чорнобиль для нас – це постійний біль та випробування. Сьогодні залишається багато актуальних проблем соціального, екологічного, медичного та економічного характеру. Ми в неоціненному боргу перед героями Чорнобиля, тому виконуємо максимальний комплекс заходів для забезпечення належного рівня їх медичної та соціальної реабілітації. Наш обов’язок, зробити все можливе, щоб запобігти  подібним катастрофам. Низько вклоняємося всім ліквідаторам аварії на ЧАЕС Київської області, які працювали в 30-кілометровій зоні аби якомога швидше ліквідувати наслідки трагедії. Ви зупинили стихію некерованої ядерної реакції ціною власного життя і здоров’я.

Наприкінці заходу присутні поклали квіти та білі журавлики до підніжжя пам’ятника в знак шани й пам’яті усім героям-ліквідаторам та жертвам Чорнобильської катастрофи.

Нагадаємо, що нещодавно Вселенський Патріарх Варфоломій виступив у спеціальному відеозверненні до дискусії Київського Безпекового Форуму, де закликав використовувати "зелену" енергетику.


Читати "Моя Київщина" у Facebook