#

У КОДА схвалили статути шести церковних парафій

10.02.2021 11:00
У КОДА схвалили статути шести церковних парафій
Фото з мережі Інтернет

На Київщині активно триває реєстрація статутів релігійних громад, КОДА схвалила два статуту новим парафіям ПЦУ і ще три оновлені редакції громадам, раніше підпорядковувалося юрисдикції УПЦ Київського патріархату

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "КV".

Зареєструвати Статут релігійної організації "Релігійна громада парафія Святого апостола і євангеліста Іоанна Богослова Київської єпархії Української православної Церкви (Православної церкви України) місто Сквира Київської області, - йдеться в повідомленні.

Аналогічний Статут отримала парафія Святої Трійці Київської єпархії УПЦ (ПЦУ) в селі Застугна Васильківського району.

Очільник КОДА схвалив статути і в новій редакції трьом релігійним організаціям також в складі Київської єпархії УПЦ (ПЦУ). Це - парафії Святителя Миколая в Сквирі і Пресвятої Богородиці в селі Мар'янівка Васильківського району, які до перереєстрації іменувалася, як "релігійна громада Української Православної Церкви-Київський Патріархат".

Ще одна парафія Різдва Пресвятої Богородиці в селі Княжичі Броварського району, яка вийшла з Переяслав-Хмельницької єпархії УПЦ Київського патріархату. Також установчий документ погодили громаді Євангельських християн-баптистів "Біблійна церква нових кварталів" в місті Ірпінь.

Також нагадаємо, що Київська ОДА зареєструвала і видала нові редакції статутів дев'яти релігійних громад на Київщині, до їх складу увійшли нові парафії ПЦУ, організації української греко-католицької церкви та євангельської віри.

Читати "Моя Київщина" у Telegram