#

У Конча-Заспі планують створити Центр дитячого правосуддя

01.04.2021 20:00
У Конча-Заспі планують створити Центр дитячого правосуддя
Фото з місця події

Офіс Президента України обговорив створення пілотного проєкту Центру дитячого правосуддя, який планують відкрити на території державної резиденції "Конча-Заспа"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сайт Офісу Президента України.

Центр дитячого правосуддя, як сказано у повідомленні, зробить більш ефективними та психологічно комфортними розслідування справ щодо сексуального насильства над дітьми. Його створення ініціював уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба.

Він зазначив, що кожна п’ята дитина в Україні стає жертвою різних форм сексуального насильства, і в більшості випадків кримінальні справи щодо злочинців не відкриваються або не завершуються обвинувальним вироком.

Свого часу США та європейські країни ухвалили рішення змінити підхід до розслідування злочинів проти статевої недоторканості дитини, створюючи максимально дружні стосовно постраждалих дітей центри дитячого правосуддя. Мета цих центрів – єдиний раз, у єдиному місці здійснити збір доказів у справі, а також допомогти дитині та її сім’ї отримати всі необхідні послуги, – наголосив Микола Кулеба.

За його словами, в Україні потрібно відкрити близько ста таких центрів дитячого правосуддя. Через пілотний центр, який планують створити в резиденції "Конча-Заспа", будуть проходити всі справи по столиці Київській області, для цього будуть визначені окремі фахівці-практики, які пройдуть спеціальне навчання.

Проєкт буде реалізовуватися в резиденції "Конча-Заспа", є відповідне приміщення. Дуже хотілося б вже за пів року запустити цей Центр. У президента є велике бажання, щоб така модель запрацювала в Україні, – наголосив уповноважений глави держави з прав дитини.

Нагадаємо, що у місті Бровари працівники поліції систематично проводять роз'яснювальну роботу з продавцями про недопущення продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: