#

У корівнику на Київщині живе саванський хижак

28.08.2020 12:38
У корівнику на Київщині живе саванський хижак
Фото з мережі Інтернет

Під Києвом зоозахисники взялися рятувати шестимісячного лева Руру, якого житель столичної області тримає у вольєрі в старому корівнику

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "ТСН". 

Варто зауважити, що сусіди фермера розповіли зоозахисникам, що місцевий фермер ніби-то "у нелюдських умовах" утримує лева. До того ж, чоловік вигулює хижака на звичайному ланцюгу.

Відтак, захисники тварин взялися штурмувати помешкання, але там із власником лева у них зав'язався конфлікт. 

Не забирайте його нікуди, поки не приїде поліція. Ви ніхто!, - обурювався чоловік, який зачинився у вольєрі з левом.

Обидві сторони викликали правоохоронців: власник за незаконне проникнення, а активісти - нібито за жорстоке поводження з твариною.

Як розповів пан Андрій, лева звуть Руру і йому 6 місяців. Він пояснив, що врятував левеня пів року тому, коли іноземець хотів пустити звірятко на опудало, але в підсумку продав йому за 600 доларів.

Перші три місяці він жив удома, він не ходив, волочив задні лапи. Після того як він підріс і став десь розміром до коліна він просто почав розносити квартиру. Нашвидкуруч був споруджений такий вольєр. Але через те, що йому потрібне свіже повітря і сонце, я двічі на день - вночі та рано вранці - гуляю тут на території ферми з левом", - розповів пан Андрій.

Чоловік каже, що в день Руру з'їдає близько 5 кг м'яса та чудово почувається. 

Натомість власниця притулку для диких тварин Наталя Попова зазначила, що утримувати лева в подібних умовах - "трагедія для тварини". Вона розповіла, що потрібні хороші вольєри щонайменше на 200 квадратних метрів.

Після того як на місце прибула поліція, обидві сторони написали заяви. Та в підсумку пан Андрій таки віддав Руру в притулок - але тільки на час, поки не побудує вольєр потрібного розміру. Лева вирішили перевезти вночі, коли на дорогах менше водіїв. 

Нагадаємо, що під Києвом зоозахисники взялися рятувати шестимісячного лева Руру, якого житель столичної області тримає у вольєрі в старому корівнику

Читати "Моя Київщина" у Telegram