#

У КОВА розповіли про плани щодо відкриття модульних містечок

28.06.2022 08:20
У КОВА розповіли про плани щодо відкриття модульних містечок
Фото з мережі Інтернет

Незабаром модульні містечка планують відкрити у смт Гостомель, смт Макарів, селі Кухарі Вишгородського району

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на Telegram-канал "Київська обласна військова адміністрація".

Модульне містечко - це тимчасове житло, де є кімнати для проживання, гігієни (туалет/душ), харчування (кухня та їдальня). Будиночки забезпечені  освітленням, системою обігріву, водопостачанням, а також необхідними меблями та обладнанням. 

Модульні містечка вже встановлені в таких населених пунктах:

  • Бородянка, центральний стадіон. 

Містечко складається з 88 кімнат з можливістю розміщення 88 сімей (з розрахунком 4 людини на одну кімнату). Наразі заселення майже завершено.

  • Буча, територія паркінгу ТЦ "Варшавський" і територія школи №3. 

По 88 модулів на кожній локації. Наразі заселення продовжується.

Найближчим часом планують відкрити модульні містечка у смт Гостомель, смт Макарів, селі Кухарі Вишгородського району. Також розглядаються для встановлення модулів такі населені пункти, як смт Димер, смт Велика Димерка та села Дмитрівка Бучанського району. 

Порядок заселення визначає орган місцевого самоврядування. Наприклад, у місті Буча першочергове право на тимчасове проживання мають:

  • багатодітні сім’ї;
  • сім’ї з неповнолітніми дітьми;
  • люди з інвалідністю I та II групи;
  • учасники бойових дій;
  • люди з інвалідністю внаслідок війни, особи, зазначені частиною першою статті 10 Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту".

У будь-якому випадку мешканці, які втратили житло та потребують тимчасового розміщення, мають звертатися до виконавчого комітету міської, селищної, сільської ради (жителям Гостомельської територіальної громади – до Гостомельської селищної військової адміністрації).

Нагадаємо, що в Київській області з початку війни до 27 червня пролунало 295 сигналів повітряної тривоги, яких загальна тривалість становить  12 днів та 16 год.

Читати "Моя Київщина" у Facebook