#

На Київщині з початку війни пролунало 295 сигналів повітряної тривоги

27.06.2022 14:20
На Київщині з початку війни пролунало 295 сигналів повітряної тривоги
Фото з мережі Інтернет

У Київській області з початку війни до 27 червня пролунало 295 сигналів повітряної тривоги, яких загальна тривалість становить  12 днів та 16 год

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на мапу повітряних тривог.

За тривалість тривог Київщина посідає 13 місце. Лідирує за даним показником Луганська область, де сирени лунають 87 днів та 9 годин, а останнє місце у списку займає Закарпатська область, де тривоги чули загалом 4 дні та 15 годин.

У столиці тривалість сирен за вище вказаний період складає 17 днів 22 години, а загалом тривоги оголошували 435 разів.

Варто зауважити, що жителям області не варто ігнорувати сигналів повітряної тривоги, а негайно проходити в укриття, щоб зберегти життя. Адже, на жаль, ворог не економить ракет та запускає їх по території України. Особливо яскраво це було відчутно на минулих вихідних, де у суботу та в неділю жителі області, столиці та інших регіонів прокидалися від вибухів.

Також до слова можна сказати, що військові експерти попереджували про ракетні удари. Перед минулими вихідними Олег Жданов писав:

Росія буде намагатися завдавати якомога більше ракетних ударів по різних містах України. Дальність російських ракет, на жаль, покриває всю територію України. Сьогодні саміт, який повинен дати нам статус кандидата в члени ЄС. 28 червня у нас День Конституції. Теж політичне свято для України й дуже болюче для Путіна.
Читати "Моя Київщина" у Facebook