#

У Ковалівці відкрили новозбудований стадіон європейського рівня (ВІДЕО)

05.09.2020 09:11
У Ковалівці відкрили новозбудований стадіон європейського рівня (ВІДЕО)
Фото з місця події

Нещодавно, 2 вересня, у селищі Ковалівка Васильківського району відбулося урочисте відкриття сучасного стадіону ФК "Колос", який розрахований на 5 тис глядачів та відповідає усім європейським стандартам

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

Стадіон "Колоса" має модернове потужне освітлення, підігрів газону, систему дренажу та автоматичного поливу, сучасні системи безпеки, підтрибунні приміщення, роздягальні, підйомний ліфт та місця для роботи ЗМІ.

Загалом він відповідає не лише вимогам УАФ, а й міжнародним вимогам УЄФА. Зокрема на стадіоні передбачено усе необхідне для здійснення телевізійних трансляцій матчів на найвищому рівні. Це дає змогу ФК "Колос" приймати матчі кваліфікації до Ліги Чемпіонів та Ліги Європи УЄФА на власному стадіоні у Ковалівці, що є унікальним явищем не лише для України, але й для європейських сільських клубів. Загалом, цей унікальний стадіон є єдиним у Європі, який може вмістити більш ніж в два рази більше вболівальників ніж мешканців у цьому населеному пункті.

Урочисто відкрив стадіон Президент ФК "Колос" Андрій Засуха разом з Президентом української асоціації футболу Андрієм Павелком, провівши брифінг для журналістів.

Варто зазначити, що реконструкція старої арени тривала 414 днів і обійшлася щонайменше у 160 мільйонів гривень, а фінансування робіт повністю було здійснено агрофірмою "Світанок".

Детальніше дивіться у сюжеті "Моєї Київщини".

Нагадаємо, що в селі Зелений Бір Васильківського району посеред ночі загорілося приміщення на території недіючої птахофабрики, яке гасили 29 вогнеборців.


Читати "Моя Київщина" у Telegram