#

У Козині понад 20 років працює "Синій птах"

29.01.2021 18:20
У Козині понад 20 років працює "Синій птах"
Фото з місця події

Із 1999 року в селищі Козин функціонує драматичний колектив "Синій птах", який допомагає вихованцям розкрити свої акторські здібності

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку "Козинська селищна рада Обухівського району Київської області" у Faсebook.

Нині у колективі займається понад 30 вихованців різного віку: у молодшій групі набувають акторських навиків діти віком від 7 до 12 років, до старшої залучено молодь та дорослих козинців віком від 14 років і старших.

Учасники "Синього птаху" постійно займаються підготовкою та представленням на сцені різножанрових постановок: це і дитячі казки, і одноактні п’єси , і повноформатні вистави.

Зауважується, що вихованці колективу були неодноразовими учасниками та лауреатами всеукраїнських і міжнародних конкурсів: міжнародного фестивалю-конкурсу дитячої та юнацької творчості "Світ у твоїх долонях", всеукраїнських фестивалів-конкурсів талантів "Гармонія душі" та "Феєрія зірок", міжнародного фестивалю-конкурсу "Барвиста осінь" та інші. А також були нагороджені Почесною грамотою за багаторічну творчу діяльність на театральній ниві від Обухівської районної державної адміністрації та Подякою управління культури, національностей та релігій Київської обласної державної адміністрації.

Драматичний колектив «Синій птах» із 2012 року має звання народного аматорського драматичного колективу та виховав не одне покоління театралів–аматорів та прихильників театрального мистецтва. Адже під час занять, репетицій, прогонів вихованці навчаються основ сценічної мови, акторської майстерності, розвивають вміння імпровізації, сценічного спілкування та володінти собою перед глядацькою аудиторією.

Вихованці колективу, разом зі своїм керівником Іриною Корніюк , знаходяться в постійному творчому пошуку. Також вона розповіла, що для роботи над драматичними творами у колекиві не вистачає юнаків та чоловіків. Керівник колективу дуже сподівається на те, що представники чоловічого населення Козина, та і всієї Козинської громади відчують спрагу до театрального мистецтва й у них з’явиться бажання відкрити в собі акторів.

Ми будемо раді бачити вас у нашому драматичному колективі. Запрошуємо прихильників театру розділити з нами щемливі хвилини сценічної творчості , спробувати свої сили під час роботи над виставами та відчути прекрасну атмосферу театрального дійства й театральної магії, - говорить Ірина Корніюк.

Нагадаємо, що вже декілька місяців у селі Підгірці, яке входить до Козинської ОТГ, працює молодіжний центр.

Читати "Моя Київщина" у Telegram