#

У Крюківщині вода в свердловинах отруєна хімікатами сміттєвого полігону (ФОТО, ВІДЕО)

27.02.2019 15:02
У Крюківщині вода в свердловинах отруєна хімікатами сміттєвого полігону (ФОТО, ВІДЕО)
Фото з мережі Інтернет

Село Крюковщина місцеві чиновники завдяки тісній "співпраці" із забудовниками перетворили на спальний район столиці, але "забули" побудувати школи, садочки, лікарні та каналізації, а частина води в свердловинах непридатна для пиття

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина"  з посиланням на "Obozrevatel".

Місцеві жителі переконують, що забудова села триває, тому в найближчі роки населення Крюківщини може вирости до 120 тис чоловік. Але в селі й досі немає відповідної каналізації. На будівництво інженерних споруд знадобиться кілька років, але до того часу населений пункт повністю забудують висотками.

Журналістам стало відомо, що місцева влада хоче провести каналізації не до Києва, як було заплановано генпланом 2013 роком, а в сторону села Тарасівка. Споруди передбачається прокласти через приватний сектор, а очищені 20 тис кубів на добу скидати в озеро Крючок, яке може підмити сміттєвий полігон, що розташований поблизу. В такому разі вода буде повністю отруєна небезпечними хімікатами.

Про це свідчить те, що навесні через паводки вода з озера вже підмиває полігон, через що питна вода в багатьох свердловинах села отруєна важкими металами.

З приводу незаконної  забудови в селі відкриті кримінальні провадження. Досудовим розслідуванням Служби безпеки України встановлено, що чиновники Києво-Святошинського району вступили в змову з забудовниками і підрядниками, діяли всупереч Генплану, що призвело до хаотичної забудови. Крім того, техумови на водопостачання та водовідведення, які отримують нові житлові комплекси в Крюковщині, не відповідають дійсності.

На сьогоднішній день два ЖК в селі, за твердженням жителів, зливають каналізаційні відходи через ландшафтний заказник "Озерне" в річку Сіверка. За цим фактом прокуратура відкрила кримінальне провадження.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: