#

У лютому в Ірпені відбудеться презентація перевиданої книги "Микола Будник і кобзарство" (ФОТО)

03.02.2021 20:40
У лютому в Ірпені відбудеться презентація перевиданої книги "Микола Будник і кобзарство" (ФОТО)
Фото з місця події

В Ірпені цього місяця планується проведення презентації перевиданої недавно книги "Микола Будник і кобзарство", а після послаблення карантину в місті відбудеться великий кобзарський фестиваль, присвячений пам’яті Будника

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку керівниці відділу культури, національностей і релігій Ірпінської міськради Євгенії Антонюк.

Сьогодні минає 68 років з дня народження Миколи Будника – нашого видатного земляка, відомого українського бандуриста, поета, художника та майстра народних інструментів. На жаль, вже 20 років Миколи Будника з нами немає. Але пам’ять про Майстра живе в Ірпені досі, – написала Євгенія Антонюк.

Також вона розповіла, що одразу після послаблення карантину у місті планують спільно з Київським кобзарським цехом – творчою організацією, співзасновником якої був Микола Будник, – провести в Ірпені великий фестиваль кобзарства, присвячений пам’яті Будника.

Якщо ж бажаєте ознайомитися з творчістю Миколи Будника вже зараз, рекомендую зайти до Центральної міської бібліотеки та взяти там книгу Михайла Хая "Микола Будник і кобзарство". Наприкінці минулого року за рахунок коштів Ірпінської міської ради відбулося перевидання цієї книги. Дякую також голові Інвестиційної ради Ірпеня Володимиру Карплюку, який особисто долучився до співфінансування цієї важливої справи. У планах – до кінця лютого провести презентацію книги, – зазначила очільниця відділу культури.

Також вона наголосила, що будинок бандуриста в Ірпені на вулиці Українській, 56/20 є справжнім храмом для всіх, хто цікавиться кобзарським мистецтвом та українською культурою.

Нагадаємо, що почесна громадянка Бучі, жива легенда українського мистецтва Любов Панченко стала героїнею арт-гри, яку створили українські аніматори.

 


Читати "Моя Київщина" у Facebook