#

У Макарівському районі назріває сміттєва катастрофа

03.12.2019 12:34
У Макарівському районі назріває сміттєва катастрофа
Фото з мережі Інтернет

На Макарівщині припинено діяльність комунального підприємства по вивезенню, розміщенню, збиранню твердих побутових відходів, що, на думку місцевої влади, може призвести до сміттєвого колапсу у всьому районі

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку Макарівського селищного голови Вадима Токара  у Facebook.

На початку листопада Київський окружний адміністративний суд задовольнив позов Державної екологічної інспекції Столичного округу до Комунального підприємства «Макарівське виробниче управління житлово-комунального господарства» Макарівської селищної ради, щодо зупинення діяльності по вивезенню, розміщенню, збиранню твердих побутових відходів для влаштування сміттєзвалища, яка розташована в межах Наливайківської сільської ради Макарівського району Київської області, до усунення порушень природоохоронного законодавства.

Фактично робота комунального підприємства на існуючому з 1988 року полігоні зупинена, проте куди тепер вивозити сміття з цілого району не відомо. Тому Макарівська селищна рада планує оскаржувати рішення суду в апеляційному порядку. За словами Макарівського селищного голови Вадима Токара, хоча рішення суду ще не набрало законної сили, з кінця минулого місяця активістами частково заблоковано в`їзд на полігон.

Мешканці інших населених пунктів Макарівського району також стурбовані ситуацією, що склалася, адже з часом не дуже свідомі громадяни можуть почати викидати сміття в ліс.

Також нагадаємо, що днями у соцмережі опублікували відео, де показано чергове сміттєзвалище в місті Боярка.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: