#

У Макарові буде діяти пілотний проєкт з роздільного збирання вторинної сировини (ФОТО)

15.09.2020 08:50
У Макарові буде діяти пілотний проєкт з роздільного збирання вторинної сировини (ФОТО)
Фото з місця події

Учора, 14 серпня, Олексій Болілий, який є головою Макарівської РДА, взяв участь в заході, де презентували проєкт з роздільного збирання вторинної сировини

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку "Макарівська районна державна адміністрація" у Faсebook.

У ході презентації відбулося підписання тристоронньої угоди між Макарівською селищною радою, ТОВ “Нестле Україна” та ТОВ “Альтфатер Київ”, яке входить до складу Групи VEOLIA, світового лідера у сфері поводження з відходами.

Поводження з твердими побутовими відходами та переробка пластику, це ті проблеми, які людство має подолати. Сьогодні у світі оголошено про пандемію COVID-19, і незважаючи на карантинні обмеження, ситуація з ТПВ навіть погіршилась, оскільки є потреба у збільшенні переробки пластикових відходів, які нагромаджуються через використання захисних масок. Ті маски, що ми використовуємо щодня — це ще одне джерело забруднення навколишнього середовища, і щоб подолати цю ситуацію, кожен з нас має бути відповідальним та дбайливо ставитися як до природи, так і до оточуючих, - говорить генеральний директор Nestle в Україні та Молдові Дзенеллі

За його словами, проєкт, який презентується разом з Макарівською селищною радою та компанією Violia, є дуже важливий. Далі він зазначає, що потрібно створити всі передумови для того, щоб роздільне збирання вторинних ресурсів та повторне використання стало реальністю. Також додав, що інвестиційне зобов'язання для реалізації даного проєкту складає 600 тис грн.

Згодом до учасників заходу звернулися Макарівський селищний голова Вадим Токар та директор підприємств Veolia в Україні Олександр Королюк.

Нагадаємо, що у селищі Макарів невідомі особи проникли до продуктового магазину, де вкрали термінал, у якому знаходилось близько 100 тис грн.


Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: