#

У Макарові відбувся живописний пленер "Макарів та околиці" (ФОТО)

23.10.2023 12:00
У Макарові відбувся живописний пленер "Макарів та околиці" (ФОТО)
Фото з місця події

У Макарові відбувся 15-тий живописний пленер "Макарів та околиці", на якому художники написали нові картини

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на допис Анатолія Марчука.

Художники, які взяли участь у заході, створили нові шедеври, які незабаром прикрасять збірку Макарівської картинної галереї. Цей рік відзначається 20-річчям створення галереї та пленер став важливою подією в її історії.

Також в рамках пленеру мистцями було проведено майстер-класи для дітей участників бойових дій та влаштовано аукціон картин, які були мною надані з власної колекції для проведення торгів. Кошти, які були виручені будуть передані на потреби збройних сил України
-зазначив заслужений художник України.

Щирі слова вдячності за організацію цього пленеру висловлюються депутату Макарівської селищної ради Олександру Іващенку, який вже 15 років поспіль бере на себе опіку над мистецькими подіями, що відбуваються у Макарові та голові громадської організації " Спілка учасників бойових дій Макарівщини ". Важливу роль в цьому відіграють також Оксана Герасименко, яка внесла вагомий вклад у успішне проведення цього мистецького заходу, а також Любов Машовець, Людмила Гарарук, Кароліна Куліковська, Галина Бондарєва та Борис Сурак, керівник кафе "Каперна".

Велика подяка також висловлюється усім художникам, які відгукнулися на заклик та приїхали з метою увіковічити красу Макарова та його околиць на полотні. Серед них Анатолій Древецький, Сергій Позняк, Філіп Чорнобров, Святослав Базюк, Олексій Мкртчан, Расім Сейдімов, Сергій Григор'єв, Олександр Дорошенко, Олена Батурина та всі діти, які долучилися до пленеру.

Нагадаємо, що завершився аукціон із продажу картини білоцерківського художника Леоніда Маадира для збору коштів на ЗСУ.


Читати "Моя Київщина" у Facebook