#

У мережі опублікували відео побиття журналістів у Чабанах (ВІДЕО, ФОТО)

07.03.2019 06:28
У мережі опублікували відео побиття журналістів у Чабанах (ВІДЕО, ФОТО)

Відео моменту нападу на знімальну групу програми "Схеми: корупція в деталях" у складі журналістки Катерини Каплюк і оператора Бориса Троценко з’явилося в мережі

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Апостроф".

Повідомляють, що саме два заступника селищного голови  Олександра Киризлієва перешкоджали роботі знімальної групи.

Журналісти впізнали двох чиновників. Це Володимир Чуб - заступник селищного голови з питань роботи житлово-комунального господарства та Юрій Бондар - заступник селищного голови з питань роботи виконавчих органів.



Також зйомці перешкоджали представники громадської організації "Розвиток Київщини", почесним головою якої є сам селищний голова Чабанівської ради Олександр Киризлієв. Серед нападників - голова цієї ГО Валерій Присяжний.

Підписуйтесь на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

На місце інциденту журналісти викликали поліцію і швидку, щоб зафіксувати побої. Після обстеження в лікарні медики діагностували у Бориса Троценка струс мозку.

Як пояснила головний редактор "Схем", знімальна група виконувала редакційне завдання - поїхала в Чабанівську селищну раду, щоб отримати інформацію для матеріалу на тему виділення в приватну власність державних земель, якими розпоряджається Національна академія аграрних наук України.



У головному управлінні Національної поліції в Київській області повідомили, що відкрили провадження за даним фактом - по ст. 171 КК (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, що 6 березня, до поліції Київщини надійшло повідомлення від 37-річного киянина про те, що в селі Чабани невідомі особи в приміщенні сільської ради його побили та пошкодили відеокамеру.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: