#

У Міносвіти хочуть розігрувати місця в школах через лотерею

28.04.2018 15:14
У Міносвіти хочуть розігрувати місця в школах через лотерею

Після того як школа прийме всіх першокласників, які живуть по сусідству, решту вільних місць будуть заповнювати шляхом жеребкування, повідомила міністр освіти Лілія Гриневич

Про це повідомляє "Моя Київщина" з посиланням на "Гордон".

Міністр повідомила, що після того як школа прийме всіх першокласників, які живуть по сусідству, вільні місця, які залишилися, будуть заповнювати шляхом жеребкування.

"Ми вирішили виписати дуже чіткі критерії до цієї лотереї. Жеребкуванням буде вирішуватися, хто потрапить на вільні місця, тобто жеребкування буде застосовуватися тільки при наявності вільних місць", – сказала Гриневич.

Вона відзначила, що критерії проведення жеребкування Міносвіти прописує разом із Мін'юстом.

"Я назву базові критерії. По-перше, жеребкування має відбуватися у присутності батьків. По-друге, ящик або лотерейний барабан повинен бути прозорим. Я думаю, це не проблема, у нас і вибори проводяться з прозорими скриньками. Головне питання – щоб кожен папірець був однаковим, без жодних позначок, і щоб витягувала папірці людина, що представляє батьків і буде обрана в день проведення жеребкування", – розповіла Гриневич.

Вона додала, що це  відбуватиметься у школах, які вважаються престижними, і у них має бути можливість провести інтернет-трансляцію або ж її можуть провести батьки на телефон, щоб процедура була максимально прозорою.


Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: