#

У Миронівці одного із заступників мера викрили на хабарі від підлеглого

01.04.2021 10:15
У Миронівці одного із заступників мера викрили на хабарі від підлеглого
Фото з місця події

Нещодавно, 30 березня, оперативники управління стратегічних розслідувань у Київській області Нацполіції та слідчі обласної поліції викрили одного із заступників Миронівського міського голови під час отримання від підлеглого хабара

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу ГУ Нацполіції у Київській області.

Посадовець за певну "винагороду" нараховував максимально завищені премії та надбавки окремим працівникам виконавчого комітету - від 200% до 350 % до щомісячної заробітної плати. Натомість підлеглі віддавали йому частину коштів - від 5 000 до 40 000 грн. Загалом щомісяця заступник міського голови отримував за свою "щедрість" до 200 000 грн.

Під час проведення санкціонованих обшуків у службовому кабінеті правоохоронці виявили та вилучили "чорнові" записи із зазначенням даних про отримані кошти, а також 17 000 грн, які були передані як неправомірна вигода.

Вирішується питання про повідомлення посадовцю підозри у вчиненні правопорушення, передбаченого  ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, та обрання міри запобіжного заходу.

За вимагання та отримання неправомірної вигоди передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Також нагадаємо, що на сторінці Миронівської міськради в соцмережі з’явилася інформація про те, що апарат комп’ютерної томографії, який з’явився в міській лікарні, поки не може працювати через відсутність дозволів.

 

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: